Koliko znate o Cybersecurity napadima?

U cilju povećanja produktivnosti, boljeg pozicioniranja na tržištu i brzog povećanja profita, kompanije u svoj sistem integrišu sve naprednije IT tehnologije. Nove tehnologije, po pravilu nisu podešene po preporukama proizvođača i dobre prakse, te nisu testirane
u dovoljnoj meri.

PCPress.rs ImageUkoliko se ne isprave ovi propusti na vreme, kompanije mogu biti napadnute od strane dobro organizovanih kriminogenih pojedinaca ili grupa, koji mogu da iskoriste ranjivosti sistema u cilju nanošenja štete kompaniji. Da bi se propusti ispravili na vreme kompanije bi trebale da razmišljaju o angažovanju „dobrih hakera“ koji bi na adekvatan način izvršili testiranje sistema kako bi se rizik od cybersecurity napada smanjio na prihvatljiv nivo.

Udruženje ISACA Beograd, čija je osnovna misija da spoji članove u zajedničkom interesu sticanja novih znanja, vam pruža priliku da bez plaćanja kotizacije, čujete više o ovome, ispratite svetske trendove i proširite Vaše znanje, uz praktičnu primenu na našoj radionici. Pozivamo Vas da 14. decembra 2017. godine (petak), u Cortugli Business School, Višegradska 27, u periodu od 18:00 – 20:30 časova prisustvujete ISACA radionici koja ima za cilj upoznavanje sa osnovama cybersecurity napada, a koju će održati uvaženi Član Udruženja ISACA Beograd i Security Consultant u kompaniji Unicom Telekom, gospodin Vladimir Petrović.

PCPress.rs ImageRadionica će se održati u tri sesije. Sesije će se sastojati od teoretskog dela i praktičnog dela. Cilj teoretskog dela je da prikaže koncepte i tipove cybersecurity napada, dok praktični deo ima za cilj da prikaže praktične primere cybersecurity napada.

(Objavljeno u PC#249)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,