BIZIT plus

Atari konzola Ataribox kreće u prodaju

Nova konzola Ataribox će biti kombinacija gaming nostalgije, niske cene i novih mogućnosti hardvera. Fanovi Atari konzole će ovaj dan dugo pamtiti – ako konzola ne razočara.

Atari konzole stare igrice video igre nostalgija

Atari je najavio početak preordera Ataribox konzole, odgovora ove kompanije na NES Classic retro gaming konzolu. Naručivanje će biti moguće od četvrtka ako sve bude po planu, izveštava CNET pozivajući se na email iz Atarija poslat kupcima. Nova konzola sa dozom nostalgije otkrivena je letos na E3 festivalu. Model je inspirisan klasičnom Atari 2600 konzolom i možete da odaberete (kao) drvenu ili plastičnu crno-crvenu verziju maske.

Ataribox specifikacije

Ataribox u sebi ima AMD procesor koji će pokretati Linux sistem. Ovo okruženje će omogućiti igranje klasičnih Atari igara kao i nekih PC naslova koji ne zahtevaju zver od hardvera. Atari je objavio da će cena uređaja da bude između 250 i 300 dolara, što je prilično konkurentno u odnosu na ostale konzole, pa i NES Classic. Konzola će imati slot za SD kartice, HDMI port i četiri USB ulaza.

Pročitajte i:  Nova TV serija inspirisana video igrom Fallout

Kompanija je planirala da svoju novu-staru konzolu prodaje putem Indiegogo kampanje (bar u početku), a da li će ostati pri odluci da se osloni na crowdfunding saznaćemo uskoro. U četvrtak će mnoge stvari biti jasnije, kao i to da li tada počinju promotivne aktivnosti ili će biti omogućena i prodaja putem prodavnica.

S obzirom na činjenicu da je konzola zvanično najavljena za proleće 2018. godine, u najboljem slučaju ćete moći da poručite svoju konzolu koja će stići na proleće. Ataribox je samo još jedan dokaz da je nostalgija uvek u modi, a naročito ako stiže iz ’80-tih kao Commodore 64 ili hit serija Stranger Things koja je dobila svoju retro igru.

Izvor: CNET

Facebook komentari: