Komentar: Pametne igračke

Kada je reč o interakciji dece s ekranima, uvek postoje dileme oko toga kada, koliko i šta. S jedne strane, rado bismo detetu dali sve čari YouTube-a za koji sat mira, a s druge strane, tu su stručnjaci koji ne preporučuju ekrane do navršene druge godine, a nakon toga maksimalno pola sata dnevno. Zlatna sredina je valjda negde između…

PCPress.rs Image

Tehnologija srećom nisu samo pametni telefoni i razni ekrani. Zato evo nekoliko uređaja uz pomoć kojih deca mogu da vežbaju ne samo motoriku već i tehnološke sposobnosti. Možda je Nova godina ili dečji rođendan dobra prilika za neki od njih…

Smart Sketcher

Pametni projektor namenjen, kako proizvođač navodi, svima od 5 do 105 godina. Uz ovaj projektor može se crtati, a mogu se i popravljati fotografije koje ste snimili telefonom ako ga povežete na uređaj. Uz projektor stižu microSD kartice ispunjene detaljnim crtežima, lekcijama s brojevima i raznim drugim sadržajem. Možete kupiti više SD kartica tako da vaše dete ima i širi izbor.

PCPress.rs Image

Deca vole ovaj projektor, mada on nije stvar koju će koristiti svaki dan – posle dva-tri dana uživanja nastupa izvesno zasićenje, ali će se svaki put obradovati kada mu ponovo ponudite da crta uz Smart Sketcher. Na Amazon-u i eBay-u projektor košta oko 80 evra, na domaćim online portalima je oko 90 evra. Pazite, projektor bez SD kartice obično košta četrdesetak evra, da ne pomislite da ste našli nešto super jeftino. Ako imate sreće, pojaviće se i na Kupujem­Prodajem.

Pročitajte i:  Komentar: Termos kao TikTok statusni simbol

Amazon Echo Dot

Echo Dot je pametni zvučnik za decu koji im pomaže da uče! Zvuči neverovatno da bi bilo istinito, ali ovaj mali uređaj sa slikom tigra, pande, zmaja ili sove kompatibilan je sa Alexa sistemom, pa deca mogu da postavljaju različita pitanja, sama podešavaju alarm za buđenje i još puno toga uz godišnju pretplatu na Amazon Kids+. Roditelji imaju kontrolu nad vremenom korišćenja i raspolažu filterima za muziku i druge zabavne sadržaje.

PCPress.rs Image

Odličan je za decu koja se odvajaju u svoju sobu kako bi se osećala sigurnije, znala kada je vreme za ustajanje i slično. Nakon nekog vremena dosadiće im kao i sve ostalo, no sigurno je da će biti atrakcija među drugarima. Na Amazon-u se može kupiti za 70 dolara, na eBay-u se može pronaći i polovan za 26 dolara dok na AliExpress-u ovaj uređaj trenutno košta neverovatnih 150 evra (četvrta generacija).

Interaktivna KUKU olovka

KUKU olovka može da čita tekst, peva pesme, generiše interesantne zvukove (rika lava, poj ptica, zvuk vozila) i igra različite igre i kvizove zahvaljujući optičkom senzoru koji može da čita specijalne kodove sakrivene na stranicama knjiga. KUKU olovka funkcioniše samo uz posebne knjige, ali one se mogu kupiti, npr. za manju decu koja tek uče kako se glasaju određene životinje ili pak za starije dete koje uči engleski. Za sada radi na slovenačkom i hrvatskom (naravno i na engleskom) jeziku, a srpska varijanta bi se mogla očekivatu uskoro.

Pročitajte i:  Uvodnik: Cloud i druge tranzicije

PCPress.rs Image

KUKU je super investicija ako imate više dece. Jedna je od igračaka koja se baš puno koriste, pogotovo ako imate dete koje voli knjige, ali može i da razvije ljubav prema knjizi. Zanimljivija je mlađima od tri godine nego starijima. Na domaćim Web shop-ovima olovka se retko nalazi, ali pratite ponude…

Artie 3000

PCPress.rs Image

Artie je pametni robot za sve malene glave koje se zanimaju za programiranje. Deca mogu dizajnirati neki od programskih jezika kako bi Artie-ju zadali šta će da nacrta na papiru. Namenjen je čak i onima koji nemaju nikakvog znanja o programiranju. Uz njega deca vežbaju kreativnost, komunikaciju i matematiku, a pozitivno utiče i na njihovo samopouzdanje. Artie će sigurno biti jedna od najpopularnijih igračaka neko vreme, pogotovo kad je hladno napolju. Deca starija od sedam godina najčešće će mu se vraćati. Može se nabaviti na Amazon-u i eBay-u po ceni od 20 dolara za polovne i do 50-60 dolara za nove.

Spero Mini Robot Ball

PCPress.rs Image

Robot veličine loptice za ping-pong super je izbor za nešto stariju decu, jer se mora programirati uz pomoć mobilnog telefona. Sve igre su inspirisane STEM-om i super su prilika da deca nešto i nauče uz zabavu. Limitirana je na sat vremena igre i zgodna je za putovanja. Uz lopticu se dobijaju punjač i čunjevi pomoću kojih se prave prepreke. Iako se vodi kao igračka, ova pametna društvena robo-igra može lako da postane i zaraza za odrasle. Na Amazon-u košta 55 dolara ili 25-35 dolara na eBay-u za nove/polovne.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,