Komercijalna banka dobila novog rukovodioca

Na čelu izvršnog odbora Komercijalne banke biće dr Vladimir Medan, ekonomista i nekadašnji prvi čovek Erste banke i Basler osiguranja u Srbiji. Medan je trenutno član odbora direktora Agencije za osiguranje depozita.

PCPress.rs Image

„Po podnetom zahtevu Komercijalne banke, NBS je, nakon što je utvrdila ispunjenje propisanih uslova, dala prethodnu saglasnost na imenovanje dr Vladimira Medana za člana, odnosno predsednika Izvršnog odbora banke”, potvrđeno je u centralnoj banci.

Mesto rukovodioca izvršnog odbora ove banke bilo je upražnjeno, budući da je Aleksandar Piker dao ostavku pre četiri meseca. Prvog čoveka Komercijalne banke očekuje veliki poslovni izazov. Ova banka, druga u Srbiji po vrednosti bilansne aktive, trebalo bi uskoro da dobije novog vlasnika. Medanu ovo neće biti prvi put da, kao direktor banke, priprema njenu privatizaciju. On je svojevremeno, pre više od decenije, bio na čelu Novosadske banke u periodu kada se ona spremala za prodaju. I uspešno je to okončao potpisivanjem ugovora sa austrijskom bankarskom grupacijom Erste.

Izvor: Novosti

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,