BIZIT plus

Korisnici Hotmail naloga skloniji automobilskim nesrećama

Osiguranje za automobile Admiral, jedno od najvećih u Velikoj Britaniji, povećalo je stopu osiguranja za korisnike Hotmail servisa, jer su, kako navode, skloniji automobilskim nesrećama.

PCPress.rs Image

Hotmail korisnici moraju da plate 45 dolara više ako žele da osiguraju svoj automobil. Iz Admiral osiguranja su rekli da su neki klijenti povezani sa nesrećama u stvari vlasnici Hotmail adresa što povećava profil rizika aplikanata. Podaci iz Udruženja britanskih osiguranja pokazuju da su troškovi osiguranja automobila povećani za više od četvrtine u poslednje tri godine. Britansko osiguranje je navelo takođe da je stotinak faktora koristilo zaštitnici u osiguranju automobila, a rizičniji vozači plaćali su više. Pitanja su uključivala starost vozača i njihov poštanski broj. Ipak, bilo ko može da pretpostavlja zašto više automobilskih nesreća imaju oni sa hotmail nalogom, nego sa bilo kojim drugim.

Časopis The Sun sproveo je istraživanje tako što su novinari aplicirali za osiguranje na raznim platformama, sa identičnim podacima kao korisnici hotmaila, samo sa drugim nalogom. Otkrili su da je Admiral naplatio korisniku hotmaila 467,04 eura, a korisniku Gmail-a 435,68 eura, što bi značilo 31,36 eura manje. Admiral je potvrdio da kao jednu od varijabli koriste podatke o e mail nalogu. 

Pročitajte i:  Email prevaranti koriste sofisticirane taktike da prevare korisnike

Izvor: Fudzilla 

Facebook komentari: