Komo, Italija – grad digitalne štampe na tekstilu

Milano i Tokio, 22. decembar 2016. godine – Epson, pionir u digitalnoj štampi na tekstilu, najavio je dve nove jedinice posvećene razvoju novih proizvoda za industrijsku digitalnu štampu na tekstilu.

PCPress.rs Image

Laboratorija za istraživanje inovacija, sa fokusom na R&D tehnologiji za mastilo, napravljena je od strane Epsona zajedno sa For.Tex-om. Centar za istraživanje štampe će, u saradnji sa F.lli Robustellijem, velikim igračem u proizvodnom inženjeringu za štampače na tekstilu odnedavno u vlasništvu Epsona, pomoći dalji razvoj Epson inkjet tehnologije namenjene štampi na tekstilu.

Dve nove jedinice se pridružuju Epsonovom Centru za tekstilna rešenja u Komu u Italiji. Otvaranjem ovih postrojenja, Epson, For.Tex i F.lli Robustelli sproveli su svoju viziju o stvaranju svetski povezane industrije digitalnog tekstilnog štampanja, sa centrom u Italiji.

“Za zadovoljstvom najavljujemo osnivanje Laboratorije za istraživanje inovacija i Centra za istraživanje štampe u Komu”, rekao je Sunao Murata, direktor proizvodnje Epsonovog odeljenja za profesionalnu štampu. “Ova vrhunska R&D postrojenja simbol su Epsonove snažne posvećenosti razvoju digitalne inkjet štampe na tekstilu, kako u Komu tako i u ostatku sveta.”

Industrija digitalne štampe na tekstilu

Samo u 2014. godini, u svetu je odštampano otprilike 31 milijarda metara kvadratnih tkanine, od čega je otprilike 2-3% napravljeno uz pomoć digitalne tehnologije. Sledeća godina predstavljala je ključnu godinu za tržište digitalne tekstilne štampe, pri čemu se, sudeći po WtiN Intelligence, očekuje porast od 25% godišnje u količini štampe do 2019. godine.

Pročitajte i:  Doživite svaki otkucaj ritma u svojoj dnevnoj sobi

Korišćenje digitalnih tehnologija za štampanje crteža, oblika i vizuelnih efekata na tekstilu i drugim površinama odavno je ustaljeno i u porastu je, a polako menja tradicionalne analogne tehnologije u nekoliko oblasti. Digitalne tehnologije koje se koriste u produkciji industrijskih razmera izazov su za hemijska proizvođače mastila i pomoćnih hemijskih jedinjenja. Međutim, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, tržište digitalne štampe konstantno napreduje budući da korisnici zahtevaju proizvode koji podržavaju kompletan proizvodni ciklus i koji garantuju kvalitet, produktivnost i pouzdanost bez kompromisa.

Laboratorija za istraživanje inovacija

Sa ciljem da istraži i razvije nova mastila za industrijsku digitalnu štampu na širokoj paleti materijala, Laboratorija za istraživanje inovacija opremljena je sa vrhunskim tehnologijama i okuplja tim visoko-stručnih tehnologa i istraživača (hemijski inženjeri, hemijski analitičari, laboratorijski tehničari itd.). Laboratorija je posvećena istraživanju koje će povećati performanse i održivost industrijskog mastila od strane Epsona.

Centar za istraživanje štampe

Centar za istraživanje štampe, koji se nalazi u F.lli Robustellijevom glavnom sedištu, pomoći će razvoj proizvodnje inkjet core uređaja, garantujući kontinuirani razvoj tekstilnih štampača najvišeg kvaliteta za Epson.

Posvećenost inovacijama i savršenosti

Epson, F.lli Robustelli i For.tex sarađuju od 2003. godine, kada su predstavili Monna Lisu, prvi digitalni štampač tekstila za veće količine na svetu. U 2014. godini osnovan je Centar za tekstilna rešenja (TSC) kao prvi svetski hub za razvoj i promociju digitalne štampe na tkanini sa ciljem da poveća kvalitet, produktivnost i pouzdanost tehnologije za digitalnu štampu. Centar, stvoren sa ukupnom investicijom od 2 miliona evra, donosi čitav proces industrijske proizvodnje pod jedan krov i daje neprocenjivu podršku tekstilnoj industriji, mladim dizajnerima, modnim školama i institutima. Ovo postrojenje od 3000 metara kvadratnih daje jedinstvenu priliku za reprodukciju industrijskog procesa digitalne štampe na tkanini, od pripremnih tretmana i samog štampanja do pranja, sušenja i završne obrade.

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

O kompaniji Epson

Kompanija Epson je globalni lider u tehnologiji i predana je povezivanju ljudi, stvari i informacija koristeći svoju originalnu, efikasnu, kompaktnu i preciznu tehnologiju. Uz paletu koja obuhvata sve od inkdžet štampača i digitalnih sistema za štampanje do 3LCD projektora, pametnih naočara, sistema senzora i industrijskih robota, ova kompanija je fokusirana na pokretanje inovacija i premašivanje očekivanja klijenata na poljima inkdžet štampača, vizuelnih komunikacija, nosivih uređaja i robotike.

Epson grupu predvodi korporacija Seiko Epson sa sedištem u Japanu i nju sačinjava preko 67.000 zaposlenih u 90 kompanija širom sveta. Ova grupa se ponosi svojim doprinosima zajednicama u kojima posluje i neprestanim naporima da smanji negativan uticaj na životnu sredinu. www.global.epson.com

O kompaniji Epson Europe

Kompanija Epson Europe B.V., koja se nalazi u Amsterdamu, predstavlja regionalno sedište Grupe za Evropu, Bliski istok, Rusiju i Aziju. Kompanija Epson Europe ima 1.700 zaposlenih, a u fiskalnoj 2015. godini je ostvarila prodaju u vrednosti od 1.577 miliona evra. http://www.epson.eu

O kompaniji For.Tex

For.Tex, sa sedištem u Fino Mornasku (Komo, Italija), je kompanija 100% u vlasništvu Epson Italia. Osnovan na italijanskom tržištu kao verni dobavljač boja, sredstava za zgušnjavanje i sredstava za štampu, For.Tex je uspostavio i utvrdio svoju ekspanziju u prekookeanskim tržištima sa posebnim fokusom na azijskom tržištu sa kojim je, tokom godina, utvrdio plodonosnu saradnju, a posebno sa najkvalifikovanijim japanskim kompanijama za proizvodnju boja, sredstava za štampu i sredstava za ključne agense koji doprinose visoko inovsativnom sadržaju.  Godine 2000. For.Tex je bio izabran od strane SEIKO EPSON KORPORACIJE kao zvanični partner u oblasti dobavljanja mastila za MONNA LISA® projekat i za GENESTA® mastilo. www.fortex.it

Pročitajte i:  Epson predstavlja najnoviju evoluciju linearnog inkdžet štampanja bez zagrevanja

O kompaniji F.lli Robustelli

F.lli Robustelli s.r.l, sa sedištem u Vila Gvardiji (Komo, Italija), je kompanija 100% u vlasništvu Epson Italia. Poslujući još od 1950-ih, F.lli Robustelli je oduvek dizajnirala i proizvodila mašineriju i sisteme za foto-gravire i tekstilnu štampu. Zahvaljujući trajnoj vezi sa svojim klijentima i sposobnosti da spoji znanje o mehanici i tekstilu sa novim digitalnim tehnologijama, F.lli Robustelli je razvio partnerstva širom sveta. Pre više od 15 godina, F.lli Robustelli započeo veoma važno partnerstvo sa SEIKO EPSON KORPORACIJOM koje je rezultovalo MONNA LISA® projektom. Za ovaj projekat, kompanija je proizvela Robustelli ima jednu od najvećih uloga u revoluciji štampe na tekstilu. www.monnalisatdp.com

Facebook komentari: