ePlaneta

Kompanija Apple planirala sopstvene bolnice

Prema poslednjim izveštajima kompanija Apple je imala planove da se ozbiljnije umeša u zdravlje svojih korisnika, te da ode dalje od novih opcija za Apple Watch. Ti planovi su za sada odloženi, što ne znači da se jednog dana neće ostvariti.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je kompanija želela sopstvene klinike i zaposlene lekare. Nije se radilo samo o ideji, budući da je Apple unajmio ekspertski tim čiji je zadatak da radi na posebnoj klinici na kojoj su se lečili zaposleni. Plan se ipak nije razvijao dalje, pa je Apple Watch ostao u fokusu, iako je nekoliko najavljivanih opcija za praćenje zdravstvenog stanja korisnika odloženo za 2022. godinu. Tu je još jedna nova zdravstvena aplikacija – HealthHabit – koja se pojavila početkom 2021, ali do sada nije uspela da privuče veći broj korisnika.

Plan da se Apple ozbiljnije posveti zdravstvu počeo je još 2016. godine, s idejom da se podaci prikupljeni preko Apple uređaja upare sa tradicionalnom zdravstvenom negom. Usluge bi pružali lekari koje bi kompanija direktno zapošljavala.

Pročitajte i:  Apple želi sve TSMC-ove 2nm čipove

PCPress.rs Image

Ideja se još uvek testira, a najveći problem je u vezi sa prikupljanjem privatnih podataka korisnika, koje je i ranije predstavljalo problem. Iz kompanije kažu da se izveštaj delimično zasniva na zastrelim podacima, pa ostaje da se vidi hoće li Apple klinike ugledati svetlost dana u skorijoj budućnosti.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,