Vreme je za FaceTime?

Apple je održao svoju godišnju WWDC konferenciju ove nedelje, a mnogi obožavaoci i korisnici Windows-a pogledali su Microsoft-ovog konkurenta.

PCPress.rs Image

FaceTime dolazi na Windows i Android, ali da li ćete ga koristiti?

Iako su najveće vesti iOS 15, iPadOS15 i macOS Monterei, bilo je još nekoliko najava iz Apple-a. Ono što je najveća novost za korisnike Windows-a, je činjenica da FaceTime više neće biti ekskluzivan za Appleov hardver. Nakon godina eksluzive za Apple-ove uređaje, FaceTime stiže do Windows-a i Android-a. Neke funkcije će ostati ekskluzivne za iPad, iPhone i Mac računar, ali mogućnost upotrebe FaceTime-a na hardveru kompanije koja nije iz Apple-a je glavni naslov.

Posle najave, reakcija na mreži su bile mešovite. Neki su bili uzbuđeni što mogu da koriste uslugu na Windows i Android uređajima, dok druge uopšte nije bilo briga. Ovo se svodi na nekoliko faktora, od kojih je najveći možda geografski. Iako je FaceTime popularan u Sjedinjenim Državama, to nije ni približno važan faktor u drugim zemljama. U mnogim oblastima u kojima Android najviše vlada na mobilnim stvarima, FaceTime nije toliko velika stvar.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu uskoro bi mogao omogućiti transkripciju glasovnih poruka 

FaceTime takođe ima veću konkurenciju nego ikad od onih poput Zoom-a, WhatsApp-a i Microsoft Teams-a, mada se potonji više koristi za posao nego za kontakt sa prijateljima i porodicom. U sledećim danima videće se da li će FaceTime uspeti da dostigne popularnost svojih konkurenata.

Izvor: Windowscentral

 

Facebook komentari: