Kompanija EY tradicionalno dodeljuje prestižno priznanje EY Preduzetnik godine u Republici Srbiji

Revizorsko – konsultantska kompanija EY jedanaestu godinu dodeljuje nagradu najuspešnijem preduzetniku u Republici Srbiji. U borbi za nagradu ove godine učestvuje 35 preduzetnika ispred 28 kompanija koje posluju u 14 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 2.700 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od ukupno 209 miliona evra.

PCPress.rs Image
Konferencija za štampu – najava Gala večeri povodom dodele priznanja EY Preduzetnik godine i diskutovanje rezultata EY Preduzetničkog barometra

Na današnjoj konferenciji za medije revizorsko-konsultantska kompanija EY najavila je tradicionalni izbor za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine. Kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva. Čak 290 domaćih preduzetnika koji su se za ovo priznanje takmičili prethodnih godina zapošljavaju preko 27.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od čak 2.2 milijarde evra.

Dodatno, na konferenciji su predstavljeni i ključni rezultati studije studije „EY Preduzetnički barometar“, koje je kompanija EY sprovela među 100 brzorastućih preduzetnika u Srbiji uz podršku Ministarstva privrede. Studija „EY Preduzetnički barometar“, predstavlja sedmu po redu studiju koja je zasnovana na ocenama najuspešnijih domaćih preduzetnika o poslovnoj klimi i mogućnostima za razvoj poslovanja u Srbiji, posebno tokom uticaja krize koju je izazvala pandemija virusa COVID-19, kao i novonastali geopolitički izazovi.

„Svaka nova poslovna godina donosi neka drugačija saznanja i stremljenja – ono što se ne menja je neizmerni ponos svih nas u kompaniji EY jer sa svakom godinom upoznajemo sve veći broj novih kandidata koji učestvuju u Programu EY Preduzetnik godine, čime ukazujemo na impresivan broj zapanjujuće uspešnih i inovativnih kompanija u Srbiji. Do sada smo izbliza upoznali poslovanje preko 250 izuzetnih kompanija ispred kojih nas je 290 kandidata u proteklih jedanaest godina upoznalo sa njihovim načinom poslovanja, kompanijskim stremljenjima i rešenjima, kao i doprinosima industrijama u kojima posluju, kod nas i u inostranstvu. Od svog osnivanja Program EY Preduzetnik godine daje jasniji uvid u celokupno preduzetničko poslovanje i uz kandidate koji su učestvovali u ovom programu iznova smo imali priliku da se divimo njihovim idejama, agilnim rešenjima i nepokolebljivosti koja ih je i dovela do neverovatnih uspeha.“ rekao je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

PCPress.rs Image
Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu

I ove godine sponzor gala večeri je Raiffeisen banka, a mobility sponzor je Star Import.

„Izuzetno sam ponosan na program podrške MSP koje Privredna komora Srbije razvija u partnerstvu sa Ministarstvom privrede. Ideja ovog programa, kroz koji je do sada prošlo više od 3.000 kompanija, jeste da pomogne kompanijama da uz struktuiranu podršku uspešno prođu kroz strategiju digitalizacije, kako bi je implementirali, od procesa proizvodnje do prodaje. Nasi konsultanti su sertifikovani za digitalnu transformaciju u pomažu malim i srednjim preduzećima da spoje dva paralelna puta – digitalnu zajednicu i tradicionalne proizvodne kompanije.
Osim toga, u maju 2023. godine, sledi i pokretanje centra za digitaln transformacije – „Innovation hub“ koja će još bolje povezati naše inovativne kompanije sa potrebnim rešenjima za naše proizvodne kompanije.“ istakao je Marko Čadež, Predsednik Privredne komore Srbije.

„Još 2020. godine, Ministarstvo privede prepoznalo je značaj podrške sektoru MSP za investicije u solarne elektrane i panele. Uz prošlogodišnji eksponencijalni rast tražnje za program sufinansiranja ovih investicija, Ministarstvo privrede nastavlja da pomaže malim i srednjim preduzećima. Za sve programe podršci MSP, ove godine odvojeno je 1,9 milijardi dinara za bespovratni deo. Svi programi podrške, kako programi Ministarstva Privrede tako i drugih institucija, dostupni su na sajtu preduzetnistvo.gov.rs.“ rekla je Katarina Obradović-Jovanović, Pomoćnik Ministra, Sektor za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Pored toga podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis&Finansije i poslovni portal eKapija.

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 23. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2023. godine. Više informacija o ovogodišnjim kandidatima programa EY Preduzetnik godine možete dobiti na linku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,