Kompanija SAP predstavila budućnost digitalnog poslovanja

Kompanija SAP je 17. oktobra, na trinaestom po redu SAP Forumu, predstavila najnovije trendove u digitalnom poslovanju, a lokalni i međunarodni stručnjaci su ponudili odgovore na pitanja poput – kako izgleda tehnologija koja povezuje Internet of Things i pametne gradove, kako može da se kupuje preko inteligentnog „Čarli“ čet bota, te kako izgleda brzo adaptiranje na novom radnom mestu, a uz pomoć virtuelne tehnologije.

PCPress.rs Image

Program je započeo panelom SAP eksperata,  koji su predstavili inovativno digitalno poslovanje u službi zaposlenog, kupca i građana, a posredstvom rešenja kao što su SAP SuccessFactors, SAP Hybris, SAP Leonardo, SAP Vehicle Insights i SAP Cloud.

Konferenciju je nastavio Tom Raftery, SAP evangelista, koji je gostima približio praktičnu primenu SAP rešenja, veštačke inteligencije i Internet of Things. “Ne bi trebalo da se plašimo veštačke inteligencije i robota. Očigledno je da će nam takva inovacija doneti više radnih mesta koja su različita od trenutno traženih i sa drugačijim veštinama”, rekao je Raftery, te dodao da njegova pozicija u SAP kompaniji kao iot evangeliste, nije postojala pre samo pet godina.

Pročitajte i:  U zdravstvu nema vremena za zastoje

Imali smo i prilike da u intervjuu sa gospodinom Raferty-jem popričamo na temu budućnosti, IoT-ju, kako će se tehnologija menjati i kako će je svet pratiti. Intervju možete pročitati u novembarskom broju magazina PC Press.


Jedan od zanimljivjih gostiju na ovogodišnjem SAP Forumu bio je Marko Pešić, bivši košarkaš, danas generalni direktor košarkaškog kluba Bajern Minhen, koji je pokazao kako jedan evropski klub koristi SAP Sports One za analizu podataka u košarci, sa ciljem optimizacije performansi igrača i postizanja boljih rezultata. One je rekao da korišćenjem nove tehnologije igrači mogu bolje da se pripreme, treneri mogu da donose bolje odluke, a protok informacija između tima je brz i transparentan.

PCPress.rs Image

Svoje mesto u programu imale su i uspešne priče iz prakse SAP korisnika kojima su pokazali da domaće tržište već koristi SAP inovativne tehnologije za optimizaciju svog poslovanja. Konferencija je zatvorena govorom Simona Kaluže, direktora kompanije SAP za centralnu i istočnu Evropu koji je podelio ineresantna predviđanja tržišta. “Do 2030. godine globalni BDP će iznositi do 14% više nego danas, a zbog razvoja veštačke inteligencije”, rekao je Simon.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,