ERP 2024

Kompanija za mobilno bankarstvo tuži Facebook zbog krađe logotipa

Nakon što su Ebay, Visa i Mastercard povukle podršku za Libra-u, Facebook se suočava sa još jednim izazovom povodom ove kriptovalute. Current, kompanija za mobilno bankarstvo tužila je Facebook zbog veoma sličnog logotipa koji su odabrali za Libra-u. Tehnološki gigant je predstavio Calibra-u kao kriptovalutu, ali i ekosistem koji će obuhvatiti partnerske kompanije.

PCPress.rs Image

U tužbi koja je podneta, Current tvrdi da Calibra logotip nije samo sličan, već gotovo identičan njihovom logotipu, što može da dovede do zabune i problema sa identifikacijom njihovog brenda.

Interesantno je da su oba logotipa dizajnirana u istoj kompaniji (Character, iz San Franciska). Current je podneo tužbu i protiv ove kompanije. Za sada nije jasno kako se i zašto se to dogodilo, ali Current-ov logo je objavljen 26. juna, nekoliko dana pre nego što je predstavljena Calibra.

CEO kompanije Current, Stuart Sopp, uvideo je sličnost u logotipima odmah nakon što je predstavljena Calibra. On je naveo da je kompanija pre toga šest meseci radila sa Character-om na razvoju logotipa i da nije fer da kompanija koja ima sve resurse sveta koristi tuđ dizajn za svoje proizvode.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija