Laptop leto 2022

Korisnici iPhone-a 4S dobiće naknadu od Apple-a

Apple-u je naloženo da plati korisnicima iPhone-a 4S naknadu zbog usporavanja njihovih uređaja nakon što je ažuriran na verziju iOS 9 2015.godine.

PCPress.rs Image

Tužba je podneta 2015. godine

Tužba je podneta pre sedam godina a kompanija je konačno odlučila da reši stvar. Korisnici su tvrdili da je Apple lažno plasirao ažuriranje za iOS 9 kako bi ponudio poboljšane performanse na podržanim uređajima, kao što je iPhone 4S.

Apple je pristao da plati 15 dolara onim korisnicima iPhone-a 4S koji su se suočili sa lošim performansama svojih uređaja nakon što su ga tada nadogradili na noviju verziju iOS-a. Prema izveštajima, tužbu protiv Apple-a podnela je grupa vlasnika iPhone 4S sa sedištem u Njujorku i Nju Džersiju u decembru 2015.godine. Ovo nije prvi put da je Apple optužen da usporava rad iPhone-a.

Utvrđeno je da je kompanija usporila rad baterije nekih modela iPhone-a, kako bi primorala kupce na novije modele. Apple je bio primoran da doda indikator zdravlja baterije za određene modele, omogućavajući korisnicima da vide kako se baterija njihovog iPhone-a ponaša tokom vremena.

Pročitajte i:  Apple rešio probleme oko prekida dostupnosti aplikacija

Izgleda da je iPhone 4S sada zaista star model, tako da ako podnosioci žalbe dobiju 15 dolara kao kompenzaciju teško da će to umanjiti Apple-ovu kasu. Međutim, takve presude dovode do smanjenja korisnika a njihova vera u pravosudni sistem koji će im omogućiti odlaganje je dodatno ojačana.

Pošto je tužba podneta u SAD, nije sigurno da li će Apple ponuditi sličnu isplatu onima koji su kupili iPhone 4S na drugim tržištima i nadogradili ga na iOS 9 verziju.

Što se tiče onih koji ispunjavaju uslove za plaćanje, Apple će verovatno postaviti link na koji se mogu prijaviti sa svojim uređajem i IMEI brojem da bi zatražili novac. Apple nudi duže vremenske rokove ažuriranja softvera od većine proizvođača na tržištu.

Iako je to oduvek bilo cenjeno širom sveta, ovakvi incidenti dovode u pitanje da li je kompatibilnost zaista vredna uloženog truda kompanije.

Izvor: News18

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.