Korisnik tužio T-Mobile zbog krađe kriptovaluta

Kompanija T-Mobile našla se na udaru pravnih poteškoća, budući da je jedan korisnik odlučio da je tuži, a zbog propusta u sigurnosti zahvaljujući kojima su napadači uspeli da pristupe njegovom nalogu, te ukradu kripto-novčiće u vrednosti od nekoliko hiljada dolara.

PCPress.rs Image

Carlos Tapang iz države Vašington optužio je T-Mobile zbog toga što su napadači uspeli da pristupe njegovom nalogu u novembru prošle godine. Hakeri su tom prilikom otkazali njegov mobilni broj, te ga premestili na AT&T nalog kojim su upravljali, a kompanija nije uspela da sanira ovaj incident sve do sledećeg dana, kada je broj vraćen korisniku. Kada su preuzeli kontrolu nad njegovim brojem, napadači su uspeli da promene lozinku na jednom od naloga za čuvanje kriptovaluta, te ukradu 1.000 OmiseGo (OMG) tokena, kao i 19,6 BitConnect jedinica.

Napadači su potom ukradene kriptovalute zamenili za 2,875 bitcoin-a, te ih prebacili na svoj nalog. U tom trenutku jedan bitcoin je vredeo 7.118 dolara, te su hakeri tom prilikom ukrali oko 20.466 dolara. U tužbi se navodi da je T-Mobile odgovoran za krađu, budući da je trebalo da implementira PIN kod u okviru naloga žrtve, što pre navedenog incidenta nije učinjeno.

Pročitajte i:  Amerikanac mora da plati 9,9 miliona dolara zbog spam telefonskih poziva

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,