BIZIT plus

Kraj britanskim ilegalnim kripto bankomatima

Britanski finansijski nadzor tokom prošle godine rešio je da se obračuna sa kripto bankomatima.

PCPress.rs Image

Tokom prvih meseci ove godine uklonjen je veliki broj kripto bankomata u Velikoj Britaniji. Finansijski nadzor je tokom prošle godine počeo da govori o nelegalnosti takvih „mašina“. Tokom nekoliko godina, više stotina kripto bankomata radilo je u kioscima, kafićima i prodavnicama brzine hrane u Velikoj Britaniji. Tokom 2020. godine činilo se da kripto bankomati dobijaju na značaju. Tek posle više od godinu dana zvanična tela Velike Britanije reagovala su na pojavu ovih bankomata. Najpre saopštenjima o zabrinutosti i nelegalnosti takvih bankomata.

Na ovim bankomatima je moguće trgovati kriptovalutama i podizati novac. Nakon nešto manje od tri godine Velika Britanija je shvatila da je reč o nelegalno postavljenim bankomatima i počela da ih uklanja tokom poslednjih par meseci.

U isto vreme vlada potpuna histerija oko još uvek nepoznate valute, nepriznate a upotrebne. Dok je Ukrajina dobijala pomoć u kriptovaluti, Bela kuća razgovarala o regulisanju kriptovaluta, kraljevi bivali hapšeni, građani Velike Britanije su neometano trgovali. Tek u poslednjih par meseci Velika Britanija je rešila da ukoloni ove bankomate što je i učinjeno. Odnosno do sada je uklonjeno više od polovine kripto bankomata a sva je prilika da se novi neće postavljati.

Pročitajte i:  AI skener oružja Evolv povlači tvrdnje o testiranju u Velikoj Britaniji

Kripto bankomati nisu ni mogli da budu pušteni u tom broju u rad ili u bilo kom broju da je Vlada Velike Britanije bila ozbiljna u bilo kojoj nameri. Izvesno je da je Vlada Velike Britanije dozvolila rad kripto bankomata. Iako su oni u samom začetku ilegalni u svakom pogledu. Postavlja se pitanje zašto je baš sada Velika Britanija rešila da ukloni bankomate?

Jedan od ogovora je nestabilnost tržišta kriptovalute koja je trebala da zameni petro dolar. Izgleda da takav plan nije uspeo. Pucanje balona od sapuna se desilo značajno brže od pucanja balona od helijuma. Da li Velika Britanija kao i Bregzitom samo želi da se prva evakuiše sa broda koji tone?

Izvor: nationaltechnology.co.uk

Facebook komentari: