Završena treća Machine learning konferencija na Paliću u organizaciji InspiraHub-a

Više od 120 posetilaca i isto toliko prilika za umrežavanje, 19 predavača i pogled na mirno Palićko jezero – odličan je ram za sliku vikenda iz očiju zaljubljenika ili eksperta za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju.

PCPress.rs Image

MLC, treći po redu, najveći je skup stručnjaka, istraživača i entuzijasta u oblasti obrade podataka i njihove analize, mašinskog učenja, veštačke inteligencije kao i primene inovativnih tehnoloških rešenja za potrebe istraživanja, ali i razvoja biznisa. Ove godine je organizator konferencije Inspira Hub, koji posluje u okviru subotičke Inspira grupe, uveo je i nulti dan tokom kojeg je održana besplatna radionica uvoda u mašinsko učenje za 30 studenata kao i otvoreni besplatan meetup za sve posetioce.

PCPress.rs Image

Zbog velikog broja stranaca koji rade kod nas, program je bio na engleskom jeziku, a posetiocima su se obratili eksperti iz Etihad Airyways, Grid Dynamics, Inspira Grupe, Smartocto, Databrut, AdTech Holdinga i dr.

PCPress.rs Image

Fokus ovogodišnje konferencije samo mašinsko učenje i veštačka inteligencija, a naročito trendovi i iskustva u primeni tehnologija Computer Vision, Forecasting, Recommended systems, ChatGPT, NLP, LLP, Transformers.

PCPress.rs Image

„Plan nam je da nadalje postavljamo Suboticu i Palić kao centralna mesta za razmenu znanja na  ove teme kroz kvalitetne diskusije i praktične primere. Zakazujemo susret i sledeće godine u ovo vreme. Do tada prateći intenzivni korak tehnološkog razvoja postavljamo  teme za sledeću konferenciju“, navode u Inspira Hub-u.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  AI egzoskelet za pomoć pri hodanju
SBB

Tagovi: , , , ,