ERP 2024

Kripto-ulaganja: Elon Musk i Dogecoin

Izvršni direktor kompanije Tesla otkrio je nedavno zašto voli Dogecoin, te pokušao da objasni komplikovan odnos s ovom kriptovalutom.

PCPress.rs Image

Jedan od kreatore Doge valute je nedavno na Twitteru objasnio da nije „veliki obožavalac Bitkoina“, jer ovaj služi da stvara nove bogataše. Objasnio je da je njegov cilj da gradi, zarađuje i da se zabavlja, ne da podržava kriptovalute koje daju moć nekim novim silnicima.

https://twitter.com/BillyM2k/status/1473912935579750403?s=20

Musk je reagovao na ovaj tvit i požurio da kaže kako je upravo to razlog što se zalaže za Dogecoin. Već neko vreme traje rasprava da li su blockchain i Bitkoin zaista decentralizovani, ili pak njima upravlja mala grupa pojedinaca i kompanija. Prema poslednjoj studiji američkog Nacionalnog biroa za ekonomska istraživanja to nije daleko od istine, budući da se zaključilo da najbogatijih deset hiljada vlasnika Bitkoina drži pet miliona Bitkoina, što je 232 milijarde dolara.

PCPress.rs Image

Za razliku od velikih kriptovaluta, Dogecoin je neka vrsta autsajdera. Jedan od najvećih kupaca je upravo Musk, pa samim tim i najviše utiče na vrednost, sami tim i budućnost.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10% radnika