BIZIT plus

Kung-fu robot na CES 2018

Roboti, prema onome što može da se vidi na CES-u 2018, sve više ulaze u naše svakodnevne živote, te čiste, peru, zamenjuju kućne ljubimce, što negde znači da se teško može pobeći od mašinerije koja maršira u našem smeru, dok mi, obični ljudi, postajemo polako niža klasa, a sve zbog toga što nemamo Bluetooth konekciju.

PCPress.rs Image

Naravno, nije sve tako mračno, te se morbidna predskazanja o robotima koji preuzimaju svet još uvek svode na teorije zavere, što dokazuje i robot koji se svetu prvi put pokazao na CES-u 2018. Iako po prirodi nije pacifista, te je dizajniran da se bori sa drugim robotima, Moorebot ZEUS, kako se robot zove, ipak unosi dozi bezbrižnosti u viziju o inteligentnim i zlim mašinama, a najviše zahvaljujući tome što još uvek poštuje, te deluje na osnovu komandi koje mu zada ljudski gospodar.

Iznedrila ga je kompanija Pilot Labs, koja inače olakšava život različitim pametnim proizvodima. Ideja iza ZEUS robota je možda nešto drugačija, budući da je ovaj kreiran da uništava, a ne da olakšava, a napravljen je za borbe robota kojima upravljaju vlasnici sa bezbedne udaljenosti. Roboti su programirani da znaju kung-fu i tekvondo, a korisnici mogu da menjaju programirane poteze, te ih prilagode potrebama borbe.

Pročitajte i:  Mravi kao inspiracija: Kad roboti rade u kolektivu

I dok skeptici tvrde da bi ovog robota trebalo držati ispod kreveta, ili negde u ormaru, a kako bi se prestalo sa promovisanjem nasilja, oni koji veruju u svoju mehaničku braću, kažu da bi jednog dana mogao da bude koristan, a kada vremena postanu još manje bezbedna, te ključevi, brave i druga pomagala ne budu dovoljna da pojedinac sačuva sebe i one koje voli.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: