PC Press Studio

Kupite stan virtuelnim parama

U delu Dubaija poznatom kao Science Park započinje izgradnja stanova namenjenih novopečenim bitcoin milionerima. Knox grupa, sa sedištem na ostrvu Men (nalazi se između Velike Britanije i Irske), saopštila je da će pokrenuti razvoj stambenih i poslovnih objekata u Dubaiju u vrednosti od 325 miliona dolara, sa stanovima koji se mogu kupiti i u digitalnoj valuti, tj. bitcoin-om.

PCPress.rs Image

Kompanija je saopštila da će kompleks pod nazivom Aston Plaza and Residences pokrivati površinu od oko 220 hiljada kvadratnih metara. Sastojaće se od dve stambene kule i tržnog centra, a ujedno ovo je i prvi ovakav projekat koji će prihvatiti bitcoin kao način plaćanja.

Britanska baronica, političarka i preduzetnica, Michelle Mone, pokrenula je ovaj veliki građevinski projekt u kom će biti 1.133 stanova, od čega je 480 već prodato u tradicionalnim valutama, a preostali će biti izdvojeni za vlasnike bitcoin-a, izjavila je baronica Mone.

Naime, baronica Mone i njen poslovni i životni partner Doug Barrowman odlučili su deo stanova ponuditi na prodaju novoj klasi bogataša, novopečenim bitcoin milionerima koji su se obogatili na trgovanju virtualnim kriptovalutama, jer su primetili da postoji velika potražnja kod kriptoinvestitora da diverzifikuju svoju imovinu. Projekat je planiran da se završi do kraja 2019. Što se tiče cena, garsonijera može da se dobije već za oko 30-33 bitcoina. Za jednosobni stan će biti potrebno izdvojiti oko 54 bitcoin-a ili 250 hiljada dolara, dok će dvosobni stan koštati oko 80-85 bitcoina, to jest 380 hiljada dolara. Rani investitori dobiće dodatni bonus, rekao je Barrowman. Transakcije će se vršiti preko Bitcoin platforme BitPay, a kompanija već nudi alate za bitcoin plaćanje kompanijama kao što je Microsoft.

Pročitajte i:  Deepfake i prevare s kriptovalutama
PCPress.rs Image
Photo by Aston Plaza and Residences

Barrowman, originalno iz Škotske, 2008. je osnovao Knox, koji se bavi privatnim upravljanjem kapitala, imovinom i bogatstvom. Mone je u intervjuu rekla da će njena firma koja se bavi dizajnom enterijera raditi enterijer stanova, a paketi za usluge enterijera i nameštaja mogu se takođe kupiti bitkoin-ima.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,