Prestigio-ASBIS

Novi električni Nissan ćete voziti samo jednom pedalom

Nakon meseci spekulacija zvanično je otkriven novi Nissan Leaf električni auto, koji će zbog svog novog dizajna i poboljšanja ponovo postati konkurentan električnim vozilima Chevy Bolt-u i Tesla Model-u 3.

PCPress.rs Image

Novi Nissan Leaf  u sebi ima bateriju od 40 kWh koja će imati opseg od 241,4 km na EPA testiranju i 400 km na japanskom JCO8 testiranju. To je poprilično poboljšanje čiji opseg iznosi preko 172.1 km za razliku od prethodnog modela koji je imao bateriju od 30 kWh.

PCPress.rs Image

Najbolje poboljšanje je to da ima samo jednu pedalu kojom može da se upravlja autom i zove je „e-pedala“. Nissan kaže da je revolucionarna zato što može da pod određenim pritiskom zakoči, da gas ili uspori auto. Leaf je takođe prvi Nissan-ov auto koji je usvojio tehnologiju za autonomna vozila koja se zove ProPilot i ProPilotPark koji se bavi manevrima parkiranja.

Iako je Leaf poboljšana verzija starog 2017 Nissan Leaf-a nije toliko radikalan kao Tesla Model 3. Novi Nissan ima lep aerodinamičan dizajn, kontrolna tabla ima ekran na dodir dijagonale 17,7 cm sa novim rasporedom kontrola i može da podrži Apple Car Play.

Pročitajte i:  Tesla robotaxi biće jeftiniji od vožnje autobusom

Početna cena u SAD-u će biti 29.990 dolara, što ga čini jeftinijim od Bolt-a i Model-a 3.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,