Lako je kupiti pratioca na Instagramu, teško je otarasiti ga se

Lažni pratilački nalozi na Instagramu, iza kojih najčešće stoje botovi, mogu da povećaju broj vaših Instagram pratilaca, ali istovremeno i da donesu određene rizike. Instagram od samog početka ima probleme s lažnim pratiocima, a problem je s vremenom postao još veći. Uprkos uklanjanju miliona takvih profila, ova društvena mreža i dalje je puna lažnih profila, koji mogu da ugroze online sigurnost korisnika. Srećom, većinu lažnih profila je lako uočiti, jer uglavnom nemaju profilnu fotografiju, ne objavljuju fotografije i imaju samo nekoliko pratilaca. Međutim, postoje i oni koje je teže otkriti, pogotovo u vreme kada su botovi napredovali u svojim namerama da prevare društvene mreže.

PCPress.rs Image

Prema New York Times-u, koji je nedavno otkrio celu industriju lažnih profila kupaca i kompanija, te profile postaje sve teže uočiti i oni sve češće koriste lične podatke korisnika Instagrama bez njihovog znanja. Problem dodatno pogoršava činjenice da korisnici Instagrama zapravo traže lažne pratioce u pokušaju da budu popularniji na mreži. Lažne pratioce je lako kupiti i određene kompanije zainteresovanim korisnicima Instagrama jeftino nude hiljade pratilaca, komentara ili lajkova.

Pročitajte i:  Instagram radi na razvoju novog Reels feed-a

“Botovi se koriste za napad na ljude. Bot može da se sprijatelji sa vama kako bi mogao da vam šalje spam poruke ili da pokuša da vam ukrade identitet”, tvrdi Pete Hunt, izvršni direktor kompanije Smyte, koja se bori protiv prevara. Kompanije za zaštitu podataka tvrde da loši botovi, čiji je cilj krađa lozinki ili slanje virusa, čine 28,9% botova na Instagramu. Ukoliko je vaš profil javan, rizik od slanja zahteva za praćenje, slanja poruka i krađe fotografija je povećan.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,