Top50 Glas publike

Hakeri objavili podatke o 2,28 miliona korisnika

Podaci pripadaju stranici za sastanke MeetMindful i uključuju sve, od stvarnih imena do Facebook tokena, kao i email adrese i informacije o geografskoj lokaciji.

PCPress.rs Image

Podaci web lokacije za upoznavanje podeljeni su kao besplatni

Poznati haker objavio je ove nedelje detalje više od 2,28 miliona korisnika registrovanih na MeetMindful.com, web lokaciji za upoznavanje osnovanoj 2014. godine, saznao je ZDNet ove nedelje. Podaci web lokacije za upoznavanje podeljeni su kao besplatni, na javno dostupnom hakerskom forumu poznatom po trgovini hakovanim bazama podataka. Sadržaj ove datoteke uključuje mnoštvo informacija koje su korisnici ostavljali prilikom postavljanja profila na web lokaciji MeetMindful i u mobilnim aplikacijama.

Neke od najosetljivijih tačaka podataka uključenih u datoteku uključuju prava imena, email adrese, detalje o gradu, državi i ZIP kodu, bračno stanje, datume rođenja, Facebook ID korisnika I slično. Poruke koje su korisnici razmenili nisu uključene u objavljenu datoteku, što ne čini čitav incident manje osetljivim. U međuvremenu, tread foruma gde su objavljeni podaci MeetMindful-a pregledan je više od 1.500 puta i u mnogim slučajevima najverovatnije preuzet. Podaci su i dalje dostupni za preuzimanje sa javne web lokacije za hosting datoteka, gde su prvobitno poslati.

Pročitajte i:  EU upozorava Metu

Objavljivanje ovih visoko osetljivih podataka predstavlja preteći problem za korisnike web lokacije i glavni razlog zašto MeetMindful treba da obavesti vlasnike naloga. Tokom proteklih nekoliko godina, mnoge grupe za cyber kriminal su se bavile praksom zvanom iznuđivanje, gde uzimaju podatke procurele sa web lokacija za pronalaženje partnera i korisnika web lokacija za kontakt, preteći da će profile i istoriju izlaska poslati porodicama ili kolegama, osim ako im se ne plati otkupnina.

Izvor: Zdnet

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,