Lenovo: Ostvarili smo najbolji kvartal ikada

Poslednji kvartal 2012. godine za Lenovo bio je najbolji kvartal, saopšteno je danas iz kompanije Lenovo.

LenovoLockup_POS_Color-325x136Ostvareni su rekordni nivoi prodaje i prihoda, navodi se u zvaničnom saopštenju, kao i rast od 12 posto u odnosu na isti period prošle godine. Ukupno je od prodaje ostvareno 9,4 milijardi dolara prihoda.

Lenovo je već 13 uzastopnih kvartala najbrže rastuća velika računarska kompanija. Kompanija je imala kvartal sa rekordnim prihodom pre oporezivanja od 246 miliona američkih dolara.

U ovom kvartalu, ostvareno je 50 odsto od ukupnog prihoda kompanije. Prihodi od poslovne jedinice MIDH, koji obuhvataju njeno poslovanje sa smartfonima, tabletima i pametnim televizorima, iznosili su 11 odsto od ukupnih prihoda u ovom kvartalu, što je za 77 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

„Uz strategiju ‘Zaštititi i napadni’, kompanija Lenovo ne samo da je ostvarila rekordan prihod, profit i udeo na globalnom tržištu računara u poslednjem kvartalu, već je i naše poslovanje sa pametnim telefonima i tablet uređajima doživelo hiper rast. Štaviše, naše globalno poslovanje sa tablet uređajima i poslovanje u Kini sa pametnim telefonima postali su profitabilni”, rekao je Yang Yuanqing, predsednik i izvršni direktor Lenovo grupe.

Pročitajte i:  Najveći proizvođač računara na svetu tiho predstavlja poslovni projektor koji radi na Androidu 

„Dok nastavljamo sa PC Plus erom, Lenovo je već postavio čvrste temelje. Naša nova organizacija će obezbediti strukturu koja će podići naše raznovrsne poslove na viši nivo. Mi smo uvereni da možemo ostvariti pobedu kroz diferencijaciju i postati lider u inovacijama u PC Plus eri.”

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,