Lenovo preuzima IBM poslovanje sa x86 serverima

Kompanije Lenovo objavila je da su ispunjeni svi regulatorni uslovi da Lenovo preuzme od IBM-a posao sa x86 serverima i obe strane predviđaju da će to preuzimanje biti zaključeno 1. oktobra 2014.

LenovoLockup_POS_Color-325x136

 

System X, BladeCenter i Flex System blade servere i sklopke, Flex integrisane sisteme bazirane na x-86, NeXtScale i iDataPlex servere i povezane softvere, blade povezivanje i operacije održavanjabiće u valsništvu Lenova, a kompanija IBM će zadržati svoje System z mejnfrejmove, Power Systems, Storage Systems, Power-based Flex servere, PureApplication i PureData uređaje.

„Zaključenjem akvizicije servera x86, kompanija Lenovo će proširiti mogućnosti svojih hardvera i uređaja, i biće momentalno plasirana na jako treće mesto na globalnom tržištu servera,” rekao je Yang Yuanqing, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo.

„Naši prioriteti su sada da osiguramo mirnu integraciju i prenos koji neće uticati na klijente. Kombinovanjem globalne rasprostranjenosti, efikasnosti i operativne izuzetnosti kompanije Lenovo sa legendarnim kvalitetom, invoacijama i uslugama kompanije IBM siguran sam da ćemo imati prednost nad konkurencijom koja će nam pomoći da dostignemo profitabilan rast i da od kompanije Lenovo stvorimo globalnog lidera.”

Ovaj dogovor je rezultat dugogodišnje saradnje koja je započeta 2005. godine, navodi se u saopštenju, kada je kompanija Lenovo preuzela poslove sa PC računarima kompanije IBM.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Globalni tim za IBM x86 servere će biti oformljen u okviru poslovne grupe kompanije Lenovo zadužene za preduzeća.  Cena ove kupovine je 2,3 milijarde američkih dolara, od čega će dve milijarde biti uplaćene u gotovini i akcijama Lenova.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,