BIZIT plus

Lenovo: Rast prihoda 31 posto

Kompanija Lenovo objavila je danas rezultate poslovanja u trećem fiskalnom kvartalu, zaključno 31. decembrom 2014. godine.

05_14_-Office-365-WIN13_Charlotte_Lenovo_01

U ovom periodu, prihod  Lenova je iznosio 14,1 milijardu američkih dolara, što je povećanje od 31 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Prihod iz trećeg kvartala bez poreza i nenovčanih rashoda u vezi sa računovodstvenim troškovima spajanja i akvizicija iznosi 348 miliona američkih dolara, što je za osam odsto više nego prethodne godine.

Proizvodnja personalnih računara donosi 65 odsto prihoda, mobilni uređaji 24 odsto, a proizvodi za preduzeća 9 odsto.

„U ovom kvartalu smo na startnoj liniji nove trke, ali rezultati pokazuju da imamo pravu strategiju, da smo obavili prave akvizicije i da smo dobro poslovali na globalnom nivou, tako da sam uveren da smo spremni za pobedu”, kaže Juanking Jang, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo.

„Naša primarna proizvodnja personalnih računara je ostala na liderskoj poziciji i dalje uvećala profitabilnost. Dva nova preuzeta poslovanja ostvaruju veliki uspeh u prvom kvartalu integracije. Oni definitivno postaju naši pogoni za rast. Motorola je već jaka na svetskom nivou: ovo je prvi put da je prodato više od 10 miliona proizvoda u kvartalu i sada ponovo ulazi na kinesko tržište.”

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)