BIZIT plus

Lenovo: Rekordni godišnji prihodi

Lenovo Grupa objavila je rezultate svog četvrtog fiskalnog kvartala i cele poslovne godine koja je završena 31. marta 2014. godine.

Lenovo-for-those-who-do-logoGodišnji prihod dostigao je rekordnu sumu – 38,7 milijardi dolara , što je povećanje od 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a rekordni su i prihodi pre oporezivanja – 1,01 milijardi dolara, što je uvećanje od 27 odsto iz godine.

 Lenovo je utvrdio vodeću poziciju na tržištu računara, navodi se u saopštenju ove kompanije, dodajući 2,1 procenta svom tržišnom udelu, da bi postavio rekordnih 17,7 odsto udela za celu godinu, što predstavlja rast od pet odsto godišnje.

 Kompanija Lenovo prodala je 64 miliona uređaja u takozvanoj “Tablet PC + kategoriji” , što je uvećanje od skoro 18 odsto u odnosu na prethodnu godinu , nadmašivši kretanje ovog  tržište za više od 13 procentnih poena.

 “Rekordna prodaje i ostvareni profita koji smo ostvarili prošle godine dokazuje da Lenovo može još da raste i ostvari svoje ciljeve  bez obzira na tržišne uslove”, rekao je Yang Yuanking, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Lenovo najavljuje prvi laptop na svetu sa LPDDR5x memorijskim modulima LPCAMM2
SBB

Tagovi: , ,