Lenovo u plusu zahvaljući desktop računarima

Kineski proizvođač kompjutera grupa Lenovo saopštio je da je fiskalni kvartal zaključio sa dobiti zahvaljujući naglom skoku prihoda i dobrim rezultatima u poslovanju sa desktop računarima.

PCPress.rs Image

U kvartalu zaključno s junom kineska kompanija je poslovala sa neto dobiti od 77 miliona dolara. U istom razdoblju prošle godine zabeležili su neto gubitak 72,3 miliona dolara, pritisnuti većim troškovima zbog nestašice komponenti. Prihodi su na nivou grupe skočili za 19%, na 11,91 milijardu dolara, beležeći dvocifrenu stopu rasta drugi kvartal zaredom.

„Grupa je i dalje uverena da će postizati dobre rezultate u poslovanju s desktop računarima i planira veći rast prihoda u odnosu na tržište u celini, vodeći u isto vreme računa o očuvanju profitabilnosti“, izjavio je predsednik uprave Yang Yuanqing.

U kineskoj kompaniji ističu da su u odeljenju mobilnih uređaja smanjili troškove poslovanja, za više od 100 miliona dolara, prilagodili portfolio proizvoda i fokusirali se na tržišta na kojima mogu profitabilno da posluju.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora
SBB

Tagovi: , , ,