Srpski startap plaća kriptovalutama za fizičku aktivnost

Pre par meseci domaći startup GDMP je na tržište izbacio aplikaciju GLOOK (Gluk) koja korisnicima plaća virtuelnom valutom GO:COIN-ima da se kreću. Kada se aplikacija aktivira, prepoznaje tip kretanja i metre pretvara u novčiće. Međutim, konverzija nije ista za vožnju, hodanje ili trčanje, te na primer trčanje generiše najviše novčića za istu količinu pređenih metara.

PCPress.rs Image

GO:COIN je virtuelna valuta koja nastaje verifikovanim fizičkim kretanjem na otvorenom prostoru. GLOOK kripto rudar prepoznaje način kretanja korisnika i aktivira različite senzore telefona i poseban algoritam generisanja GO:COINA, slično kripto rudarima za bitcoin i druge kriptovalute. GO:COINE-ima se unutar aplikacije može kupovati u GLOOK virtuelnoj m-prodavnici, u kojoj se mogu pronaći ponude više od 200 prodavnica iz cele Srbije. Pored ličnog GO:COIN kripto rudara i virtuelne prodavnice u kojoj se može kupovati, aplikacija donosi i virtuelni novčanik gde se mogu smestiti svi lojalti programi i preko kojeg se korisnici mogu otarasiti raznih plastičnih kartica.

Kroz premijum stranicu u GLOOK aplikaciji može se pratiti GO:COIN zarada od svake vrste kretanja, ali i način njihovog trošenja. GLOOK premijum programi omogućavaju korisnicima da „bustuju“ generisanje GO:COINA, da dele zaradu sa drugim premijum članovima i da aktiviraju premijum ponudu. GO:COIN-i se mogu zaraditi i kroz referal program ili preko promo kodova koje šalju prodavnice, učešćem u raznim akcijama i slično.

Pročitajte i:  Uslužni programi: Informacije o USB uređajima

GLOOK je za kratko vreme stekao poverenje više od 50.000 korisnika u Srbiji, te je od 15. aprila ove godine više od 2 milijarde metara kretanja korisnika pretvoreno u preko 1,5 miliona GO:COINA u Glook aplikaciji, a preko 70% generisanih GO:COINA nastalo je hodanjem i trčanjem. Aplikacija je dostupna za preuzimanje kako za Android korisnike preko Google Play Store-a, tako i za iOS preko App Store-a.

Izvor: Trčanje.rs

Facebook komentari:

1 thoughts on “Srpski startap plaća kriptovalutama za fizičku aktivnost

  • 17. 08. 2018. at 08:47
    Permalink

    Klasicna prevara druze, procitajte komentare na app store-u.

Comments are closed.