Leteći automobil stiže u Uber do sredine 2020. godine

Bell Nexus – koncept „vazdušnog taksija“ – je hibridna letelica na električni pogon, koja zahvaljujući tome što ima šest propelera može da obavlja vertikalna poletanja i sletanja. U bliskoj budućnosti bi ovo leteće vozilo moglo da se nađe i u Uber floti, te je funkcija najavljena za sredinu 2020. godine.

PCPress.rs Image

Vazdušni taksiji, ili „leteća vozila“ – kako ih često nazivaju, sve su popularniji, te se kompanija Bell, koja stoji iza Bell Nexus vozila, nada da će iskoristiti tu priliku. Kompanija je bila i među prvima koje su se 2017. udružile sa Uber-om, kada je servis prvi put objavio detalje svog ambicioznog plana koji uključuje flotu letećih taksija. Stručnjaci kompanije Bell su od tada naporno radili na projektu, da bi nedavno predstavili i prvi koncept za leteće vozilo. Kreatori su naglasili da nisu konstruisali igračku, već leteće vozilo u kojem će korisnicima biti udobno, te će se osećati sigurno.

PCPress.rs Image

Pored kompanije Bell još 19 velikih kompanija razrađuje sopstvene koncepte letećih taksija, poput Boeing-a i Airbus-a, te će Uber moći da bira.

Pročitajte i:  Kako je Uber promenio ekonomiju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,