BIZIT plus

Samsung predstavio Micro LED ekrane

Samsung Electronics predstavio je inovativne ekrane sa Micro LED tehnologijom tokom godišnje manifestacije „First Look“ na sajmu CES u Las Vegasu. Nova Micro LED tehnologija obuhvata: novi ekran od 75 inča, „The Wall“ od 219 inča kao i druge revolucionarne dimenzije, oblike i konfiguracije za modularne Micro LED ekrane sledeće generacije.

PCPress.rs Image

Micro LED sa ekranom od 75 i „The Wall“ od 219 inča

Sa najnaprednijom tehnologijom i modularnim mogućnostima, Samsung Micro LED ekrani pružaju odličan kvalitet slike, raznovrsnost primene i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani su izrađeni od pojedinačnih Micro LED, a sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova koji emituju sopstvenu svetlost kako bi na ekranu proizveli intenzivne boje. Na ovaj način kvalitet slike je neuporediv u odnosu na bilo koju tehnologiju prikaza trenutno dostupnu na tržištu.

PCPress.rs Image

Na prošlogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio Micro LED, otkrivajući The Wall, nagrađivani Micro LED ekran od 146 inča. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je razvio 4K Micro LED prikaz u manjem formatu od 75 inča, prilagođenom za kućnu upotrebu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED elemenata, ova tehnologija nudi fleksibilnost kada je reč o dimenzijama ekrana. To mogućava korisnicima da je prilagode tako da može da se uklopi u bilo koji prostor. Dodavanjem Micro LED modula, korisnici mogu da prošire svoj ekran do dimenzija koje žele. Modularna funkcionalnost Micro LED tehnologije omogućava korisnicima da u budućnosti kreiraju ultimativne ekrane, čak i sa neregularnim dimenzijama ekrana 9×3, 1×7 ili 5×1, koji odgovaraju njihovim potrebama.

PCPress.rs Image

Samsung Micro LED tehnologija takođe optimizuje sadržaj bez obzira na dimenzije i oblik ekrana. Čak i kada se dodaje više modula, ovi ekrani mogu da skaliraju sliku tako da se poveća rezolucija, uz održavanje konstantne gustine piksela. Uz to, Micro LED može da podržava sav sadržaj, od standardnog 16:9 formata, formata 21:9 prilagođenim za široke ekrane, do nekonvencionalnih razmera 32:9 ili čak 1:1, bez kompromisa u kvalitetu slike.

Konačno, kako Micro LED ekrani nemaju okvire, nema granica između modula – čak i kad dodate još. Rezultat je efekat beskonačne ravni sa neometanom površinom koja omogućava ekranu da se elegantno uklopi u bilo koje životno okruženje. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode.

Pročitajte i:  Stižu Samsung prstenovi

PCPress.rs Image

Podrška za iTunes Movies, TV Shows i AirPlay 2 na Samsung Smart TV uređajima

Takođe, od ovog proleća na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu biće dostuna podrška za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmware-a. Nove aplikacije iTune Movies i TV Shows biće prvi put u industriji dostupne na Samsung pametnim televizorima u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna u 190 zemalja širom sveta.

PCPress.rs Image

Sa aplikacijama iTune Movies i TV Shows na Samsung pametnim TV uređajima, korisnici mogu da pristupe svojoj postojećoj iTunes biblioteci i da pretražuju iTunes prodavnicu kako bi kupili ili iznajmili neki od stotina hiljada filmova ili epizoda TV serija – uključujući i najveću selekciju 4K HDR filmova. iTune Movies i TV Shows će raditi sa Samsung servisima za pametne televizore, kao što su Universal Guide, novi Bixby i Search, kako bi se kreiralo dosledno iskustvo upotrebe na celoj Samsung platformi.

Pročitajte i:  Samsung udvostručuje ulaganje u čipove u Teksasu

Uz podršku za AirPlay 2, Samsungovi korisnici će moći da reprodukuju video snimke, fotografije, muziku, podkastove sa Apple uređaja, direktno na Samsung Smart TV uređajima, uključujući QLED 4K i 8K TV uređaje, The Frame i Serif TV uređaje, kao i druge Samsungove UHD i HD modele.

Facebook komentari: