BIZIT plus

LG i Hitachi osnivaju zajedničku kompaniju za preradu vode

retaw Beograd, 15. jul 2011 – LG Electronics i kompanija Hitachi Plant Technologies sklopili su dogovor o osnivanju zajedničke kompanije za preradu vode. Nova kompanija, LG-Hitachi Water Solutions, biće smeštena u Seulu i očekuje se da će vrlo bro zauzeti vodeću ulogu u industriji prerade vode koja se nalazi u stalnoj ekspanziji.

Planirano je da kompanija LG-Hitachi Water Solutions počne sa radom u oktobru, a fokus njenih delatnosti biće na razvoju i proizvodnji lokalnih i industrijskih sistema za snadbevanje vodom, lokalnih i industrijskih sistema za preradu otpadnih voda, kao i sistema za prečišćavanje i ponovnu upotrebu voda namenjenim lokalnim zajednicama i kompanijama. Kompanija LG-Hitachi Water Solutions će nuditi svoju stručnu ekspertizu svojim partnerima i klijentima u realizaciji projekata iz oblasti prerade vode. Ovo se pre svega odnosi na planiranje, nabavku i proizvodnju novih sistema i održavanje postojećih.

Uz vrhunsku tehnologiju kompanije LG Electronics i visoku stručnost i iskustvo iz oblasti vodoprivrede zaposlenih u kompaniji Hitachi, LG-Hitachi Water Solutions će postati lider na globalnom tržištu.

LG Electronics će posedovati 51 procenat vlasničkog udela u budućoj kompaniji, dok će Hitachi Plant Technologies imati 49 procenata vlasničke strukture. LG će imenovati generalnog direktora kompanije LG-Hitachi Water Solutions, dok će izvršni direktor biti iz redova kompanije Hitachi Plant Technologies.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Izvor: LG

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,