LG i ZTE otkazali priustvo na MWC-u, sajam se dovodi pod znak pitanja?

Posledice “Korona virusa” se osećaju nadaleko, a negativni domašaji polako ali sigurno počinju da drmaju IC&T industrijom. Nebrojeni sastanci su otkazani, proizvodnja trpi, a sada se i najznačajnija evropska manifestacija mobilne industrije, Mobile World Congress u Barseloni dovodi pod znak pitanja. Naime, zvanično su LG Electronics i ZTE otkazali svoje prisustvo na MWC 2020, a u dogledno vreme bi tim putem mogli krenuti i druge kompanije.

PCPress.rs Image

LG je dostavio zvanično objašnjenje svoje odluke, navodeći da je prioritet zdravlje i bezbednost zaposlenih, partnera i mušterija, te da je rešio da zbog toga odustane od prisustva na MWC 2020 u Barseloni, koji se tradicionalno održava krajem februara. U saopštenju južnokorejskog giganta se navodi da ovim putem eliminišu sve potencijalne rizike za stotine zaposlenih, te da je ionako međunarodno putovanje postalo dosta restriktivnije i komplikovanije usled širenja opasnog virusa.

Najznačajnije LG odluke

Takođe, LG je obećao da će paralelno sa događajem održati manifestacije u sopstvenoj organizaciji, na kojima će predstaviti sve ono što bi inače predstavio na MWC 2020 sajmu. Verovatno najznačajnije odluke kompanije su vezane za prodaju u Severnoj Americi i Evropi, kao i proizvodnju modela niže kategorije. Naime, očekuje se da proizvodnju telefona niže i srednje klase LG autsorsuje, dok će ubuduće u Evropi i Severnoj Americi prodavati samo telefone visoke klase. 

Pročitajte i:  LG podiže svest o ugroženim životinjskim vrstama

PCPress.rs Image

Ubrzo nakon LG-a, i kineski ZTE je objavio saopštenje slične sadržine, otkazujući učešće na MWC 2020 sajmu.

Izvor: LG

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,