BIZIT plus

Svečano dodeljene PC Press Top 50 nagrade za najbolje onlajn stvari u 2019. godini

Više od dve decenije redakcija PC Press dodeljuje priznanja najboljim stvarima na domaćem internetu. Na svečanosti održanoj u Skupštini Grada Beograda uručene su nagrade za najbolje onlajn stvari na domaćem internetu. Dvadeset i treći put zaredom, manifestacija je okupila najznačajnije i najbolje što se nalazi na internetu, uključujući sajtove, društvene mreže i mobilne aplikacije.

PCPress.rs Image

Nagrade je birao žiri sastavljen od kolegijuma redakcije PC Press, i stručnog žirija kog su ove godine činili Anđelka Ducić, Digital Marketing Consultant i CEO Symbiotica d.o.o., Borislav Miljanović, CEO Represent Systems-a, Mićko Ljubičić, glumac i direktor marketinške agencije Tim talenata, kao i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj, a tu je i jedna nagrada publike, koju je ona direktno birala.

Svečanu dodelu nagrada PC Press Top 50 otvorilo je Milan Dobrijević, Načelnik odeljenja za razvoj digitalne agende u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izražavam zahvalnost PC Press-u na ovim decenijama istrajnosti. Lično sam bio poštovalac i redovni čitalac PC Press-a, koji je bio pionir informisanja stanovništa u pogledu tehnologije tokom ovih 25 godina. Resorno ministarstvo se puno bavi širokopojasnom infrastrukturom, 5G je već tu, i naporno radimo na daljem širenju infrastrukture,” pozdravio je okupljene Milan Dobrijević, iznevši konkretne podatke o korišćenju interneta i širokopojasne infrastrukture i najavivši naredni ciklus investicija u dalji razvoj.

PCPress.rs Image

Na samom početku su uručena priznanja u kategoriji Specijalnih nagrada. Svako od dobitnika u ovoj kategoriji je vrlo jasnom i konkretnom inovacijom doprineo razvoju i unapređenju domaćeg internet okruženja, a nagrade je uručila direktorka PC Press-a, Vesna Čarknajev.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Specijalna nagrada RNIDS dodeljena je sajtu narodnimuzej.rs. Ispred Narodnog muzeja priznanje je preuzela doktor Biljana Đorđević, muzejski savetnik i šef Odeljenja dokumentacije i urednica sajta Narodni muzej. Gospodin Miloje Sekulić iz RNIDS-a je obrazložio zbog čega je baš Narodni Muzej ove godine dobio priznanje za svoj nastup.

Pozivam sve da posete sajt Narodnog Muzeja i pogledaju bogatstvo sadržaja koje nudi. Sadržaj je kralj interneta, a na sajtu muzeja, kao naravno i u samom muzeju ga ima napretek. Izvanredne postavke, veliki napredak koji je načinjen u proteklom periodu, svest o značaju Narodnog Muzeja i sve to je praćeno značajnim unapređenjem komunikacije. Stoga je sasvim logično bilo da priznanje RNIDS-a i PC Press-a za ovu godinu ponese baš Narodni Muzej,” istakao je Miloje Sekulić.

Specijalna novoustanovljena nagrada Digital Link – dodeljena je Go4YU za pružanje usluge televizijske distribucije i telefonije našim ljudima u inostranstvu. Priznanje je preuzeo Petar Puača, direktor prodaje i marketinga, koji je prisutnima izneo više detalja o ovoj kompaniji.

Obezbeđujemo legalno i jednostavno praćenje preko 250 kanala sa prostora bivše Jugoslavije našim ljudima svima u svetu, kao i telefonske razgovore sa najdražima i familijama u domovini svim našim iseljenicima, po veoma povoljnim cenama. Naše poslovanje se uglavnom odvija van granica Srbije, ali nam je veoma drago da je i u našoj zemlji prepoznata vrednost usluga koje pružamo našim ljudima,” rekao je gospodin Puača.

Specijalna, takođe novoustanovljena nagrada, Web pionir – dodeljena je YUNET-u povodom 25 godina uspešnog rada. Ovo priznanje je primio direktor Yuneta, gospodin Milan Milošević.

Pročitajte i:  PC Press video: Kako do Midjourney vizuelnih rešenja, Ljubomir Ristić, Comtrade Group

YUNET je bio istinski pionir interneta na domaćem tržištu. Danas, 25 godina kasnije, s ponosom možemo da kažemo da smo od kompanije koja je nudila uslugu pristupa internetu krajnjim korisnicima postali veliko ime koje se bavi sveobuhvatnim pružanjem usluga vezanim za internet. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u tom smislu prepoznati od redakcije PC Press-a i zahvaljujem na ovom divnom priznanju,” rekao je gospodin Milošević.

PCPress.rs Image

Specijalna nagrada, Digital Edu – Unapređenje digitalnog obrazovanja dodeljena je kompaniji Endava. Priznanje je primio gospodin Remi Savu, Delivery Unit Manager kompanije Endava u Srbiji.

Nije tajna da je na srpskom tržištu velika potražnja za visokokvalifikovanom radnom snagom. Endava je uvek tu da podrži obrazovne inicijative i napredak na polju primene tehnologija u obrazovanju. Sarađujemo sa velikim brojem kompanija, ali i univerziteta kako bismo zajedno unapredili stanje na tom polju u Srbiji. Zahvaljujemo PC Press-u koji je prepoznao naše napore na tom polju,” rekao je on.

Specijalna YUNET nagrada za inovaciju Digital Inovation dodeljena je kompaniji McDonalds. Ispred kompanije Yunet priznanje će obrazložiti i uručiti tehnički direktor, gospodin Ivan Luković, a ispred McDonaldsa priznanje je preuzela gospođa Desanka Landauer, marketing menadžer, koja je govorila o nagrađenoj aplikaciji.

Zahvaljujem našem partneru YUNET-u i PC Press-u na ovom priznanju. Naša aplikacija je trenutno prisutna u 56 zemalja i koristi je preko 50 miliona korisnika. Ove godine ćemo doneti još više mogućnosti, i sve više ćemo se oslanjati na mobilnu aplikaciju koja će činiti značajan stub našeg poslovanja,” rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonalds.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Nagrada publike je otišla YouTube kanalu Bajko, koji je pobedio na otvorenom glasanju na Facebook-u koje je trajalo čitavih sedam dana. S obzirom na specifičnu tematiku kanala, koji se bavi japanskim anime ostvarenjima i manga stripovima.

PCPress.rs Image

Najbrojnija i najveća grupa priznanja je obuhvatala domaće internet sajtove. Domaći web je najbolji pokazatelj koliko se svet promenio, uključujući i digitalni. Tako se od prvobitne mešavine teksta i poneke slike stiglo do modernog sajta bogatog multimedijom i video-sadržajima.

Kategorije društvenih mreža su bile veoma plodne u protekloj godini, i iz godine u godinu postaje sve teže i kompleksnije odabrati nekolicinu najboljih i najkvalitetnijih na Facebook-u, LinkedIn-u, Twitter-u, Instagram-u i YouTube-u. Najzad, odabrali smo i najbolje aplikacije u 2019. godini, što je sa porastom upotrebe mobilnih uređaja postao izuzetno važan segment svakodnevnog korišćenja interneta.

PC Press se zahvaljuje Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Skupštini grada kao pokroviteljima ove svečanosti, kao i kompanijama Delhaise, Endava, GO4YU, Yunet, Strauss Adriatic, Addiko banka, Mlily, Bambi, CarGo, HostingBuY, British Council i Registru nacionalnog internet domena Srbije, prijateljima dvadeset trećeg izbora TOP 50. Naš medijski partner na ovoj manifestaciji je bio LINK EDU TV.

Facebook komentari: