LG je broj 1 u prodaji kućnih bioskopa

LG_Lider na trzistu Srbije u sektoru kucnih bioskopaLG ima vodeću poziciju u prodaji kućnih bioskopa u 3 evropske države

LG drži vodeću poziciju na tržištu u kategoriji kućnih bioskopa u tri države Centralne i Južne Evrope. LG je na prvom mestu kada je u pitanju broj prodatih proizvoda u Srbiji, prodajna vrednost u Mađarskoj, i u obe kategorije u Hrvatskoj.

Od svih država Centralne i Južne Evrope, potrošači iz Srbije su najverniji LG-ovim kućnim bioskopima, te je tako kompanija po broju prodatih proizvoda na kraju 2010. godine posedovala gotovo polovinu tržišta sa udelom od 47.5 %. LG drži vodeću poziciju na tržištu u Mađarskoj u pogledu prodajnih vrednosti kućnih bioskopa od sredine 2005. godine. Na osnovu ankete koju su sproveli nezavisni istraživači tržišta, LG je imao udeo od 38.4% u sferi kućnih bioskopa u Mađarskoj u 2010. godini. U ovoj kategoriji, LG je premašio sva očekivanja i na Hrvatskom tržištu, budući da je uspeo da dostigne 45.2% tržišnog udela na kraju 2010. godine. Prošlu godinu je LG započeo udelom od 20% i postigao je povećanje od skoro 30% do kraja te godine.

Pročitajte i:  LG Digital Signage: Maksimum produktivnosti, ali i elegancije

“Ponosni smo na činjenicu da smo lideri na tržištu u pogledu prodaje kućnih bioskopa u Srbiji. Ovakav rezultat jasno potvrđuje našu filozofiju razvoja koja je isključivo okrenuta mušterijama. Po pitanju kategorije kućnih bioskopa, može se primetiti konstantan rast indeksa prodaje ne samo u Srbiji, već i u Mađarskoj i Hrvatskoj. Cilj kompanije LG Electronics je da održi i poveća svoj udeo na tržištu u ovom regionu i po prodajnoj vrednosti i po broju prodatih proizvoda.“ – izjavio je Branislav Jordanov, marketing koordinator predstavništva kompanije LG Electronics u Srbiji.

LG


Pod terminom “Kućni bioskop” (Home Theater) obično se podrazumeva komplet koji čine CD/DVD/BR ili neki drugi medija-plejer i odgovarajući sistem zvučnika, od običnih 2.0 i 2.1 stereo sistema, pa sve do višekanalnih ambijentalnih ili surround sistema (5.1, 6.1, 7.1…)

U proizvodnom programu kompanije LG trenutno ima 26 sistema kućnog bioskopa. Pet modela bazira se na DVD plejeru, a svi ostali kao osnovu imaju Blu-ray plejer, često opremljen dodatnim mogućnostima, kao što su mrežna reprodukcija, reprodukcija sa USB-a, pa čak i snimanje na USB.

Pročitajte i:  LG podiže svest o ugroženim životinjskim vrstama

Prema rezultatima prodaje na tržištu Srbije, najprodavaniji modeli kućnog bioskopa kompanije LG su:

1. LG HT305SU

2. LG HT303SU

3. LG HT762PZ

LG-ht305su LG-ht303su LG-ht762pz
Pogledajte karakteristike Pogledajte karakteristike Pogledajte karakteristike

PC Press

Facebook komentari: