LG Optimus Pad – prvi tablet sa 3D kamerom

LG Optimus Pad - YouTube LG Optimus Pad koji je kompanija LG Electronics (LG) premijerno predstavila na ovogodišnjem Mobile World kongresu (MWC) u Barseloni, uz najraznovrsnije multimedijalne funkcije nudi i jedinstven 8,9 inčni displej pogodan za jednoručno korišćenje.

LG Optimus Pad poseduje Google Android 3.0 platformu i NVIDIA Tegra 2 procesor. To je i prvi tablet na svetu sa 3D kamerom koji korisnicima pruža impresivno multimedijalno iskustvo u HD rezoluciji.

“Pored mnoštva tableta koji su preplavili tržište, čvrsto verujemo da LG Optimus Pad postavlja nove standarde u ovoj kategoriji”, kaže Dr. Jong-Seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. “Smatramo da LG Optimus Pad na pravi način kombinuje prenosivost i preglednost sa beskompromisnim performansama.”

LG Optimus Pad nastao je kao rezultat partnerstva kompanija LG i NVIDIA, koja je lider među proizvođačima grafičkih čipova. “Svet računara se menja pred našim očima”, istakao je Phil Carmack, potpredsednik kompanije NVIDIA. “Tableti veoma brzo zauzimaju svoje mesto u svakodnevnom životu korisnika omogućavajući im najviši stepen personalizacije računara i pružajući im do sada nezamislive mogućnosti i potpunu mobilnost. Novi LG Optimus Pad koristi NVIDIA Tegra 2 procesor kako bi pružio svojim korisnicima izuzetne mogućnosti i brzinu.“

Pročitajte i:  Google bi konačno mogao da popravi iOS reakcije u Android porukama

Moćna, brza i svestrana platforma

LG Optimus Pad baziran je na najnovijoj Google Android 3.0 platformi prilagođenoj za tablete koji podržavaju veće rezolucije i aplikacije koje su specijalno dizajnirane za tablet računare kao što su Google eBooks, Google Maps 5 i Google Talk. Zahvaljujući Android 3.0 platformi i interfejsu koji je sličan računarskim operativnim sistemima, LG Optimus Pad je izuzetno ednostavan za korišćenje. LG Optimus Pad u potpunosti koristi Dual Core NVIDIA Tegra 2 procesor brzine 1 GHz kako bi omogućio jednostavno pretraživanje interneta i brzo pokretanje aplikacija. Zahvaljujući NVIDIA Tegra 2 procesoru koga odlikuje superiorna grafika i mogućnost obavljanja više funkcija u isto vreme, LG Optimus Pad sa izuzetnom lakoćom simultano pokreće više aplikacija.

Raj za ljubitelje multimedije

LG Optimus Pad je prvi tablet na svetu sa 3D kamerom, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da zabeleže slike i video snimke u 3D tehnologiji koje putem HDMI konekcije mogu gledati na 3D televizoru ili na internetu preko 3D YouTube-a. Poslovne korisnike će posebno obradovati fabrički instalirana mogućnost održavanja video konferencija putem interneta. Sa 1080p Full HD reprodukcijom ljubitelji filmova mogu da prikazuju sadržaje na televizoru bez gubitka kvaliteta slike. Ljubitelji video igrica biće oduševljeni velikom kolekcijom igara koja je dostupna na Tegra Zone aplikaciji koja besprekorno funkcioniše na LG Optimus Pad-u.

Pročitajte i:  Kako napraviti dugačak skrinšot sa Microsoft Edge-om na Androidu

LG Optimus Pad biće dostupan korisnicima u Srbiji već početkom maja.

Izvor: Executive Group

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,