Računari i Galaksija

LG: Počinje Mobile Worldcup 2010, svetsko prvenstvo u brzom kucanju SMS poruka

Treći po redu svetski šampionat u brzom kucanju poruka putem mobilnog telefona u više od 20 zemalja širom sveta, a glavna nagrada je 100.000 američkih dolara i šansa za ulazak u Ginisovu knjigu rekorda®

LG_Mobile Worldcup_Championship_2009LG Electronics (LG) je objavio početak LG MOBILE WORLDCUP 2010 šampionata, svetskog takmičenja u oblasti mobilne komunikacije koje će biti obeleženo internacionalnom trkom za najbržeg svetskog „kucača“ SMS poruka.

U više od 20 zemalja biće organizovana polufinalna nadmetanja koja će učesnicima obezbediti šansu da se takmiče u finalu ovog svetskog prvenstva u januaru 2011. godine. Pobednički timovi nacionalnih takmičenja će osvojiti put u Njujork gde će se nadmetati sa najboljim svetskim „kucačima“ SMS poruka. Najbolji tim očekuje glavna nagrada od sto hiljada američkih dolara. Najbrži „kucač“ SMS poruka će imati priliku da izazove Ginisov svetski rekord® u brzini kucanja SMS poruka a koji je prošle godine postavio Pedro Matijas (Pedro Matias) iz Portugala, otkucavši 264 slovna karaktera na engleskom jeziku u roku od samo dva minuta.

Treći LG MOBILE WORLDCUP 2010, sa timovima iz preko 20 zemalja već nadmašuje uspeh sezone 2009., kada su se takmičili timovi iz 13 zemalja. Ovogodišnji takmičari dolaze iz Argentine, Australije, Kolumbije, Indije, Indonezije, Italije, Japana, Koreje, Maroka, Portugalije, Singapura, Južne Afrike, Filipina, SAD-a, Venecuele, Vijetnama itd.

Pročitajte i:  Novi 32-inčni 4K pametni monitor kompanije LG ima ugrađene Netflix i Google Calendar funkcije 

LG_Mobile Worldcup_Championship2009_Winners LG MOBILE WORLDCUP 2010 ove godine unosi i neke novine u takmičenje. Na primer, tekst video igrice za brzo kucanje poruka, koja je bila prikazana na prošlogodišnjem svetskom takmičenju, sada će biti predstavljena i učesnicima nacionalnih takmičenja. LG će u okviru ovogodišnjeg programa takmičenja predstaviti i LG Text Ed program koji je namenjen edukaciji mlađih korisnika mobilnih telefona o negativnim posledicama slanja i primanja neprikladnih poruka kao i kucanja poruka tokom vožnje. Kroz aktivnosti na lokacijama takmičenja, ali i kroz sadržaje na internetu, mladi ljudi će biti podstaknuti da preuzmu veću odgovornost za ponašanje u komunikaciji putem mobilnih telefona.

„Prvi LG MOBILE WORLDCUP je pokazao koliko je upotreba mobilnih telefona povećana i postala raznovrsnija“, rekao je dr Skort An (Dr. Skott Ahn), predsednik i izvršni direktor LG Electronics Mobile Communications Company. „Naš cilj je da kroz ovo internacionalno takmičenje prikažemo koliko su generacije koje odrastaju sa digitalnim uređajima homogenizovane i kako tehnologija može da zbliži različite ljude“, naglasio je An.

Za više informacija posetite zvanični sajt LG MOBILE WORLDCUP 2010.

Pročitajte i:  Utisak godine: Skupo, al’ OLED

LG Electronics

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,