Top50 2023

LG počinje sa prodajom zakrivljenih OLED televizora

LG Electronics je najavio početak prodaje prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu (model 55EA9800), koji će najpre biti dostupan korisnicima u Južnoj Koreji

LG_Zakrivljeni OLED televizor_Foto 2Nakon više od pet godina istraživanja i razvijanja ekrana sa zakrivljenjem najoptimalnijim za ljudsko oko, kompanija LG je na tržište plasirala televizor koji u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod flet ekrana, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

Televizor ima debljinu od 4,3 milimetra i težak je 17 kilograna, a poseduje WRGB tehnologiju. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima kao i na većini ekrana koji se danas proizvode.

„Naš zakrivljeni OLED televizor ne predstavlja samo jedan od najsavremenijih ekrana današnjice, već je i svedočanstvo istinske posvećenosti kompanije LG Electronics stalnom unapređenju TV tehnologije i omogućavanju da ljudi širom sveta uživaju u najuzbudljivijem korisničkom iskustvu“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  LG otvorio prvu fabriku za proizvodnju punjača za EV u SAD
SBB

Tagovi: , ,