Veštačka inteligencija u fokusu: promovisana nova linija inovativnih kućnih aparata, televizora i pametnih zvučnika kompanije Samsung

Kompanija Samsung Electronics premijerno je na našem tržištu prikazala nove uređaje iz kategorije bele tehnike, televizora i pametne zvučnike, koji su već dostupni za kupovinu. Ovo je bila prilika da kompanija koja je pionir u tehnološkim dostigunućima, podseti na praktičnu primenu veštačke inteligencije, koja nije samo tema o kojoj se priča poslednjih godina, već realnost koja nalazi sve veću primenu u svakodnevnom životu.

PCPress.rs Image

„Kada razmatramo budućnost tehnologije i veštačke inteligencije u TV segmentu i drugim kućnim uređajima, ne možemo a da ne budemo fascinirani napretkom koji smo već postigli. Već danas, veštačka inteligencija omogućava našim uređajima da obavljaju zadatke koji olakšavaju svakodnevni život na izuzetno efikasan način. Samsung mašina „pamti” vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja veša i sve potrebne informacije. Aplikacija SmartThings pruža dodatnu podršku, nudeći savete za programiranje, kreiranje planova i rešavanje problema“, rekao je Mirsad Kamberović, predstavnik prodaje u kompaniji Samsung Srbija.

Šta je novo u Samsung pametnom domu?

Nova era Samsung AI TV-a i zvučnika

Najnoviju liniju Samsung Neo QLED 8K, 4K televizora i OLED televizora i soundbar zvučnika, koja je prvi put predstavljena na globalnom događaju Unbox & Discover krajem aprila, sada mogu da upoznaju i korisnici u Srbiji. Samsung, kompanija sa 18 uzastopnih godina vođstva na svetskom tržištu televizora, sa svojim najnovijim asortimanom uređaja koje pokreće veštačka inteligencija podiže lestvicu kućne zabave na još viši nivo.

Još više čarobnih iskustava, u svakom trenutku

Neo QLED TV 2024 donosi revolucionarno iskustvo, kako u 4K, tako i u 8K rezoluciji. Neo QLED 8K TV opremljen je naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom i pruža vrhunsku sliku sa poboljšanom jasnoćom, dubinom i fleksibilnim zvukom koji prati ono što se događa na ekranu. Funkcije kao što su 8K profesionalno poboljšanje slike sa veštačkom inteligencijom, profesionalno poboljšanje pokreta sa veštačkom inteligencijom i profesionalno poboljšanje istinske dubine osiguravaju izvanredno iskustvo gledanja. Iskustvo je nadograđeno savršenim zvukom, koji takođe pokreće zvučna tehnologija veštačke inteligencije.

PCPress.rs Image

Dostupna u dve serije modela, oznaka QN900D i QN800D, te u veličinama od 163, 189 i 214 centimetara (65, 75 i 85 inča), linija Neo QLED 8K obećava neuporedivo iskustvo gledanja koje postavlja nove standarde u premium kategoriji velikih ekrana.

Pročitajte i:  Novi LG OLED i QNED televizori sa pojačanim AI procesorom menjaju pojam kućne zabave

Omiljeni sadržaj, obnovljen i briljantan

Linija 2024 Neo QLED 4K može da se pohvali naprednim NQ4 AI Gen2 procesorom za zapanjujuću 4K rezoluciju. Tehnologije ekrana Profesionalno istinsko poboljšanje dubine i Quantum Matrix pružaju izuzetan kontrast, a Dolby Atmos pruža bogat doživljaj zvuka. Neo QLED 4K televizori dostupni su u dijagonalama od 43 do 98 inča (odnosno 108 do 249 cm).

Prvi OLED bez odsjaja

Posetioci promocije novih Samsung uređaja, mogli su da vide i prvi OLED bez odsjaja na svetu, koji eliminiše neželjene refleksije dok zadržava duboku crnu i jasnu sliku u svim uslovima osvetljenja. Samsung OLED televizore pokreće isti izvanredni NQ4 AI Gen2 procesor kao i Neo QLED 4K televizore, a uz funkcije Real Depth Enhancement i OLED HDR Pro podižu kvalitet slike na novi nivo. Dostupne su dve serije, oznaka S95D i S90D, sa dijagonalama od 48 do 83 inča (odnosno 122 do 211 cm).

PCPress.rs Image

Svi novi Samsung Neo QLED i OLED televizori imaju PANTONE sertifikat za boje i nijanse kože. Korisnici mogu da iskuse boje koje su najbliže stvarnosti, a televizori mogu u potpunosti da prikažu 2030 PANTONE boja i 110 nijansi kože, pružajući korisnicima autentične i tačne izvedbe boja slične slikama iz stvarnog života.

Pročitajte i:  Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Neka i zvuči fenomenalno

Linija za 2024. godinu uključuje i najnoviji soundbar Q990D s 11.1.4-kanalnim postavom i bežičnim Dolby Atmosom. Tanki S800D i S700D soundbar zvučnici nude vrhunsku kvalitetu zvuka i besprekoran tanak dizajn. Navedeni uređaji nude integraciju sa Samsung TV pomoću Q-Symphony funkcije, koja omogućava istovremen rad soundbara i zvučnika ugrađenih u TV, za dodatno unapređeno zvučno iskustvo. Tu je i potpuni novitet, novi zvučnik Music Frame koji spaja kvalitetan zvuk i umetnički dizajn. Omogućuje prikaz fotografije ili replike umetničkog dela, poput klasičnog okvira sa passe-partout ivicom i istovremeno pruža bežični audio doživljaj, povezujući se sa TV prijemnikom i soundbarom, preko Q-Symphony sistema.

PCPress.rs Image

Još sigurniji

Sigurnost je najvažnija, pa je uz sistem Samsung Knox svaka funkcija, aplikacija i platforma dobro zaštićena kako bi povezana iskustva bila privatna i sigurna, za šta je, podsetimo, Samsung dobio i sertifikat Common Criteria za visoke sigurnosne standarde TV linije 2024.

Nova era Samsung AI TV je stigla

Svi predstavljeni uređaji već su dostupni za kupovinu u Srbiji, a kupovinom Neo QLED, Neo QLED 8K, OLED, QLED i The Frame televizora iz 2023. i 2024. godine korisnici ostvaruju pravo na 2 godine redovne garancije i 3 godine dodatne zaštite. Za više informacija kako ostvariti dodatnu zaštitu posetite link https://www.samsung.com/rs/offer/tv-extended-warranty-2024/. Promocija traje do 14.7.2024. godine.

Frižideri za 2024: Više mesta, duža svežina, pametno čuvanje hrane

Frižider sa zamrzivačem RB6000 Wide BMF donosi inovativan dizajn i mnogo više prostora za čuvanje hrane. AI Energy Mode u sklopu SmartThings aplikacije štedi do 15% energije i osim što duže čuva svežinu hrane, obezbeđuje i uštedu na računu za električnu energiju. Zahvaljujući pametnim funkcijama, efikasan je i prilikom odmrzavanja, jer reguliše temperaturu na osnovu prethodnih obrazaca upotrebe i uslova okoline. Napravljen je od najnovijih materijala, sa savršenom izolacijom, uprkos tankim zidovima, uz pomoć tehnologije SpaceMax™.

PCPress.rs Image

RF9000T “French Door” frižider ističe se kao idealno rešenje za velike porodice koje zahtevaju efikasno hlađenje veće količine namirnica. Ovaj fascinantan uređaj krije i Beverage Center™ za pripremu napitaka uz čiju pomoć je moguće pripremiti osvežavajuće napitke ili aromatizovanu vodu. Uz SmartThings Energy funkcije, održava hranu dugo svežom i tako čuva njen prirodni ukus i miris. Trostruko hlađenje dovodi hladan vazduh do tri odeljka u frižideru i zamrzivaču. Održava optimalnu temperaturu i vlažnost u svakom od odeljaka i osigurava da hrana ne povuče neke druge mirise.

Pročitajte i:  Samsung zvanično započinje olimpijsku i paraolimpijsku kampanju u konačnom odbrojavanju do Pariza 2024.

Veš mašine sa veštačkom inteligencijom

Veštačka inteligencija našla je svoju primenu u jednom od najmrskijih kućnih poslova – pranju veša. Najnovije mašine za pranje veša koje dolaze iz laboratorija kompanije Samsung opraće više veša uz uštedu struje do A-40%. AI tehnologija ovde će doprineti unapređenju performansi pranja, za kraće vreme, uz uštedu vode i energije.

Modeli poput WM8400 i WM7400 olakšavaju i najzahtevnije kućne poslove, uz kapacitet pranja do 11 kilograma veša.

Uz Ecobubble tehnologiju, ove veš mašine temeljno će oprati odeću u hladnoj vodi, dok će veštačka inteligencija izračunati koliko je praška dovoljno, uzimajući u obzir zaprljanost odeće. Vođeno veštačkom inteligencijom, pranje je lako i efikasno, jer mašina „pamti” vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vreme prikazuje potrebne informacije. Aplikacija SmartThings takođe pruža savete za programiranje, kreira planove i rešava probleme. SpaceMax™ omogućava veći prostor unutar mašine, tako da možete da operete više odeće, uključujući veliku ćebad i posteljinu.

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *