LG, prateći novu strategiju, gasi G seriju telefona

Odeljenje pametnih telefona južnokorejske kompanije loše rezultate niže godinama, a prema nekim navodima, sada se spremaju da nešto konkretnije urade tim povodom. Glasine su da će LG ugasiti G seriju telefona koja se koristi u radu kompanije od 2012. godine i modela LG Optimus G.

PCPress.rs Image

LG gasi G seriju telefona

Još uvek nije poznato kakav će to uticaj imati, ukoliko se dogodi, na hardver uređaja. Prema vestima iz kompanije, njihov glavni telefon i dalje je G9 ThinQ, međutim čini se da će imati Snapdragon iz 700 serije, umesto 800 čipova koje koriste premijum telefoni današnjice. Takođe, na internetu se polemiše o tome da bi i Google mogao da ide u istom pravcu sa svojim novim Pixel 5 uređajem.

Za novim premijum uređaj kompanije LG se očekuje da ponovo ima dodatni ekran, poput prošlogodišnjeg modela G8X, sa ekranom od 6.7 inča, čak i većim i četiri kamere. Za cenu se navodi da bi mogla da bude nešto iznad 800 dolara.

PCPress.rs Image

LG je u međuvremenu objavio sledeću izjavu: “Osam generacija, LG G serija predstavlja poslednju reč tehnologije potrošačima širom sveta. Od kamera super-širokih objekitva do fleksibilnih displeja i vrhunskog zvuka, G serija je konstantno u prvim redovima inovacija na polju pametnih telefona od 2012. godine. Radujemo se skorašnjem deljenju novih detalja o vestima u vezi sa našim proizvoda, stoji u saopštenju.”

Izvor: androidpolice

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,