ASUS predstavio ROG Zephyrus Duo 15 igrački laptop

ASUS je napravio još jedan podvih uspevši da kreira tanak igrački laptop sa 14,1-inčnim sekundarnim ekranom koji se prostire punom širinom uređaja. Korišćen je koncept sličan ZenBook Pro Duo laptopu, koji smo već imali prilike da isprobamo, s tom razlikom što je ovaj model deo ROG gejming porodice.

PCPress.rs Image

ROG Zephyrus Duo 15 integriše dva displeja u tanku formu (u okvirima igračkih laptopova), donoseći sjajne mogućnosti korisnicima kojima je potrebna kombinacija uređaja visokih performansi, atraktivnog dizajna i jedinstvenih karakteristika. Da sve deluje još atraktivnije, ASUS je uspeo da kreira takav računar da ROG ScreenPad (sekundarni ekran) ima mogućnost podizanja, čime se dodatno poboljšava hlađenje, a i ono što je na tom ekranu više upada u oči i skreće pažnju korisnika. Ovu mogućnost je kompanija nazvala Active Aerodynamic System (AAS) Plus. Kada se otvori, sekundarni ekran stoji pod uglom od 13 stepeni, i na njemu se mogu prikazati razne stvari, poput dodatne aplikacije, plejliste, mape iz igre i slično.

Fantastični ekrani

ROG Zephyrus Duo 15 stiže sa ekranom od 15,6 inča, u dve varijante. Oni koji će češće da miksuju svoje gejming aktivnosti sa radom, verovanto grafčkim, mogu da se opredele za 4K UHD IPS ekran s osvežavanjem od 60 Hz, koji pokriva pun Adobe RGB spektar boja i ima PANTONE sertifikat. Alternativno, oni koji žele veći akcenat na gejming mogućnosti mogu da se opredele za FullHD ekran koji radi na osvežavanju od čak 300 Hz!

Pročitajte i:  ASUS predstavio ASUS Vivobook S 15, prvi Copilot+ PC sa Windows 11 AI podrškom

PCPress.rs Image

U oba slučaja, sekundarni ScreenPad Plus stiže u rezoluciji 3840×1100 piksela, u IPS tehnologiji i s odzivom od 60 Hz. Zahvaljujući prisustvu Nvidia grafika, glavni ekrani stižu sa podrškom za njeno adaptivno osvežavanje, odnosno G-Sync.

Vrhunske performanse

ROG Zephyrus Duo 15 se oslanja na Intel Core procesore desete generacije (Comet Lake), uključujući Core i7-10875H i Core i9-10980HK modele. Kada je grafika u pitanju, u obzir dolaze samo laptop grafike visoke klase, pa tako zatičemo najnoviju iteraciju Nvidia mobilnih grafičkih čipova u Super izdanju. Konkretno, reč je o GeForce RTX 2070 Super i 2080 Super grafikama.

PCPress.rs Image

Sve to prati puno memorije, brzih SSD-ova i dodatnih portova. Konkretno, laptop stiže sa ugrađenih 16 GB DDR4-3200 memorije i još jednim slotom za eventualni apgrejd koji podržava do 32 GB. Ima dva M.2 SSD NVMe slota za skladišni uređaj i potencijalni apgrejd. Na spisku podržanih mogućnosti su USB 3.2 Type-C port, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b, podrška za WiFi 802.11ax, bolje poznat kao WiFi 6, te Bluetooth 5.0.

Baterija od 90 Wh obećava još više autonomije, zahvaljujući uvećanom kapacitetu u odnosu na prethodnu generaciju. Sve to je zapakovano u uređaj dimenzija 36×26.8×2.1 cm, težine 2.4 kilograma, što dodatno impresionira, budući da je doskora računar ovakvih performansi i mogućnosti bio samo misaona imenica. Najzad, tu su i napredne mogućnosti po pitanju zvuka, zahvaljujući podršci za Hi-Res audio.

Pročitajte i:  Intel izdao saopštenje o CPU problemima, optužuje proizvođače matičnih ploča 

PCPress.rs Image

Tečni metal za bolje hlađenje

Još jedna novina koju ASUS uvodi u sve svoje laptope visoke kategorije namenjene igračima jeste novo termalno jedinjenje koje dodatno smanjuje temperaturu čipova. ASUS tvrdi da novi materijal snižava temperaturu za 10 do 20 stepeni, što takođe ima benefita i po nivo buke, budući da kuleri ne moraju da rade na visokom broju obrtaja.

Oznaka novog materijala je Thermal Grizzly Conductonaut i svi ROG laptopi koji će se pojaviti ove godine sa 10. generacijom Intel Core procesora će ga koristiti. Istovremeno, to bi trebalo da omogući da se boost-ovani nivoi radnih frekvencija koje će procesori ostvarivati duže zadržavaju. Još jedan razlog zašto treba obratiti pažnju na ASUS ROG Strix i Zephyrus laptope nove generacije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,