Top50 Glas publike

LG tvrdi da je planirao zarez na ekranu pre kompanije Apple

Novi model kompanije LGLG G7 – između ostalog donosi i usek na displeju, a stiže šest meseci nakon modela iPhone X kompanije Apple, ali iz LG stručnjaci tvrde da nisu kopirali dizajn, već da se radi o ideji koju su počeli da razvijaju pre svih.

PCPress.rs Image

Tako je direktor mobilnog sektora kompanije LG – Hwang Jeong-hwan – tokom G7 ThinkQ događaja govorio upravo o ovom problemu, te dodao da iako displej novog LG modela možda podseća na neke druge pametne telefone, dolazi sa potpuno drugačijim setom opcija. Napomenuo je da oni momenat u dizajnu displeja uopšte ne nazivaju „zarezom,“ ili „usekom,“ budući da ti termini insinuiraju da dizajnu nešto nedostaje, već ga umesto toga nazivaju „drugim displejom,“ što ukazuje na to da opcija sadrži niz dodatnih funkcija.

PCPress.rs Image

Kada je izostanak OLED displeja na G7 telefonu u pitanju, Hwang je istakao da nije tačno da se LG vratio implementaciji LCD displeja, te da je to samo deo dvosmerne strategije koju kompanija primenjuje. G linija telefona će tako zadržati LCD ekrane, dok će OLED ekrani biti rezervisani za V modele.

Pročitajte i:  Vodeći brendovi pametnih telefona za 2022. prema izveštaju Canalysa

Izvor: GSM Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,