BIZIT plus

YouTube protiv varanja na ispitima

Na stotine YouTube kanala ostalo je bez svojih video sadržaja, a nakon istrage televizije BBC, tokom koje su pronađeni kanali koji promovišu varanje na ispitima, a preko servisa za pisanje eseja koji očajnim studentima, te učenicima, omogućava da lako nađu one koji bi uradili zadatke umesto njih.

PCPress.rs Image

Naime, BBC je pronašao preko 250 YouTube kanala koji su promovisali ukrajinsku kompaniju EduBirdie, koja prodaje gotove radove studentima i učenicima. Iako kompanija tvrdi da su radovi koje je prodavala služili samo kao uvod u istraživanje koje je neophodno za pisanje nekog akademskog rada, sponzorisala je na stotine YouTube kanala koji su svojim pratiocima prenosili poruku da EduBirdie nudi lak i jeftin način za polaganje ispita. Neki od videa koji sadrže ove reklame pregledani su više od 700 miliona puta.

PCPress.rs Image

BBC je dodao da prodavanje gotovih radova nije nelegalno, ali u YouTube-u kažu da korisnici mogu da reklamiraju plaćene sadržaje, ali samo ako ovi ispunjavaju sva pravila korišćenja. I tu influenseri upadaju u nevolju, budući da je reklamiranje sadržaja koji uključuju takozvanu „akademsku pomoć“ zabranjeno, te su mnogi videi uklonjeni baš iz tog razloga.

Pročitajte i:  YouTube Music daje čistiji izgled Now Playing ekrana na vebu 

Izvor: The Verge

Facebook komentari: