BIZIT plus

LG ulazi na tržište punjača za električna vozila

LG je rešio da proširi svoje poslovanje na tržište punjača za električna vozila, a to je uradio na lakši i brži, ali verovatno skuplji način – akvizicijom kompanije AppleMango. Ova kompanija iz Južne Koreje osnovana je 2019. godine i razvila je sopstvenu tehnologiju punjača. Uz LG-jevu pomoć, ove EV stanice za punjenje dobiće novi korisnički interfejs, kao i menadžment i kontrolu u realnom vremenu.

lg

Kompanija LG već dobro poznata u industriji električnih automobila, jer proizvodi baterije, ekrane i senzore za njih. Takođe, nedavno se udružila sa kompanijom Magna International, u cilju razvoja električnih motora, invertora i punjača. Ova akvizicija će samo zaokružiti njihov portfolio u tom segmentu.

Osim akvizicije AppleMango kompanije, LG će raditi zajedno sa partnerima GS Energy, koji takođe proizvodi punjače za električna vozila, kao i sa IT provajderom GS Neotek, koji će obezbediti neophodnu infrastrukturu za povezivanje električnih punjača. U celoj toj priči, LG ima 60 procenata udela u vlasništvu AppleMango-a, GS Energy 34 procenta, a GS Neotek 6 procenata.

Plan je da se do kraja godine postavi linija za proizvodnju punjača, a cilj je da se ponude različite varijante – od velikih punjača za javne prostore, hotele, parkinge i šoping molove, do malih punjača pogodnih za postavljanje u kućnim uslovima (garažama i dvorištima).

Pročitajte i:  LG Digital Signage: Maksimum produktivnosti, ali i elegancije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: