LG: Uz 3D protiv “bele kuge”

Ne dajte se zavarati – prava 3D sezona tek počinje na jesen sa izlaskom gomile najavljenih filmskih, video i gejming naslova koji podržavaju 3D stereoskopsku tehniku. U kompaniji LG su sigurno svesni ove činjenice, pa su “usred leta” predstavili tri nova uređaja: LG R590 3D notebook, W63D 3D monior, a kuriozitet svakako predstavlja prvi kućni projektor CF3D koji se isporučuje sa čak šest pari 3D naočara (za celu porodicu, kakvih je u Srbiji sve manje).

LG Electronics (LG) je predstavio LG R590 3D, svoj prvi 3D notebook kompjuter, koji pruža sve prednosti 3D tehnologije kroz prenosivi portabl uređaj. Pored 3D notebook kompjutera, LG je predstavio i 3D monitor kao i 3D projektor, i na taj način ponudio kompletan paket 3D proizvoda za igranje igrica i gledanje filmova kod kuće.

Prvi 3D notebook LG R590 3D

LG_3D_LaptopKako bi kreirao optimalni 3D doživljaj bez potrebe za baferingom, LG R590 3D sa ekranom od 15.6 inča pokreće Intel® Core™ i7 procesor sa HM55 čipsetom i NVIDIA® GeForce® GT335M grafičkom karticom, uključujući i 1GB DDR3 video memorije.

Pročitajte i:  Novi LG OLED i QNED televizori sa pojačanim AI procesorom menjaju pojam kućne zabave

Novi notebook kompjuter kompanije LG karakteriše SRS Tru-Surround HD zvuk koji pruža još uzbudljiviji 3D doživljaj, dok opcija Blu-ray drajva omogućava prikaz HD filmova u 2D i 3D formatima. Dodatak ovome je i TriDef softver koji simultano prebacuje 2D video sadržaj u 3D. Polarizovane naočare, koje su sastavni deo paketa, upotpunjuju gledanje 3D sadržaja, a zbog činjenice da ne sadrže baterije tanke su i lagane za nošenje sa notebook računarima.

Prvi 3D notebook kompjuter kompanije LG biće dostupan u Koreji ovog meseca, a narednih nekoliko nedelja biće predstavljen širom sveta.

3D gejming monitor W63D

LG_W63D_Monitor Monitor model W63D 3D kompanije LG razvijen je upravo za ljude koji vole da igraju video igrice na kompjuterima, popularno – gejmere. Sa ful HD, 70.000:1 kontrastom i 120 Hz brzinom osvežavanja (refresh rate), W63D nudi oštru sliku i bogatstvo boja. Zahvaljujući bakarnom panelu elektroda, W63D dostiže izuzetno visok stepen osvetljenja od 400 cd/m².

Brzinom prikaza od 172 Hz u sekundi, W63D smanjuje zamućenost slike koja se ponekada može pojaviti tokom brzih sekvenci akcionih kadrova. Oštriji i realniji prikaz akcije značajno smanjuje zamor očiju tokom dužih perioda korišćenja, odnosno gledanja.

Pročitajte i:  LG ArtCool Gallery premium klima uređaj predstavljen u Srbiji

Ovaj monitor nudi opciju namenjenu gejmingu i nazvanu G-mode koja optimizuje proces igranja igrica. Auto Bright Control opcija umanjuje zamaranje očiju a Aspect Ratio Control funkcija eliminiše distorziju u svim dimenzijama slike. Funkcija SRS Tru-Surround HD pruža najbolji mogući audio efekat, a Thru Mode apsolutno jasnu sliku čak i u najbržim akcionim kadrovima.

Prodaja modela W63D u ovom trenutku počinje na tržištima širom sveta.

CF3D: Prvi Full HD 3D projektor sa jednim objektivom

LG_CF3D_projektor Još jedan dodatak 3D paleti proizvoda kompanije LG jeste CF3D, jedini svetski 3D projektor koji koristi polarizovane naočare koje su daleko ugodnije za gledanje od standardnih, kućnih prekidačkih naočara (shutter glasses) i projektuje full HD sliku kroz jedan objektiv. CF3D nudi pravi bioskopski doživljaj sa maksimalnom veličinom projektovane slike od 200 inča. Kroz nivo osvetljenja 3D prikaza od 1250 ANSI lumena (2500 ANSI u 2D projekciji) i kontrastom od 7.000:1, CF3D projektuje superiornu sliku koja pruža gledaocima jedinstveno iskustvo.

CF3D dolazi u paketu sa šest pari polarizovanih naočara tako da vaši prijatelji i porodica mogu zajedno da uživaju u 3D doživljaju. Iako se možda samo radi o nižoj ceni polarizacionih naočara, pozdravljamo napor kompanije LG da bar na ovaj način okupi celu porodicu.

Pročitajte i:  LG podiže svest o ugroženim životinjskim vrstama

LG

Facebook komentari: