BIZIT plus

LG za 2021. godinu izbacuje na tržište 8K QNED TV

Iako smo navikli da od južnokorejske kompanije obično dobijamo neverovatne OLED TV uređaje, takođe u ponudi ima i LCD panele. Za 2021. godinu, otkriva i novu liniju Mini LED tehnologije. Brendiran kao QNED, zauzimaće mesto u skupljim klasama LCD uređaja. Međutim, njihov premijum segment će i dalje biti OLED televizori.

PCPress.rs Image

Samsung je takođe najavio svoju Mini LED tehnologiju u svojoj QLED LCD TV seriji. Međutim TCL je već napravio taj iskorak, gde navodi da dobijate OLED kvalitet po dosta pristupačnijoj ceni, sa svojom serijom 8 i serijom 6 LCD televizora. LG QNED stiže u veličinama do 86 inča, sa deset modela koji imaju 4K i 8K rezoluciju. 

Mini LED se u ispitivanjima pokazao kao bolji u kontroli osvetljenja i kontrasta od tradicionalnih LCD panela koji osvetljavaju celokupnu pozadinu, iako LG ne zaboravlja, ni odbacuje svoje Nanocell i quantum dot tehnologije koje koristi u panelima. Biće zanimljivo uporediti ih direktno.  Verzija LG TV-a od 86 inča će imati takozvani “virtualni štand” tokom CES 2021, a model će doći sa više od 30.000 LED sijalica, i oko 2.500 pojedinačnih zona zatamnjivanja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: