ePlaneta

LG zaustavlja sve isporuke za Rusiju

LG se pridružuje drugim tehnološkim kompanijama u zaustavljanju prodaje u Rusiji nakon invazije te zemlje na Ukrajinu. Kompanija je u saopštenju navela da “obustavlja” sve isporuke proizvoda za Rusiju.

PCPress.rs Image

LG se sada pridružuje drugim kompanijama

Kompanija nije rekla koliko će ovo trajati, ali je napomenula da će “budno pratiti” situaciju. LG je “duboko zabrinut” za svačiju dobrobit i “posvećen” humanitarnoj pomoći, navodi se u saopštenju.

Nije jasno šta je podstaklo tajming odluke, koja dolazi nedeljama nakon invazije. Međutim, postoji veliki pritisak za takvo delovanje. Apple, Microsoft, Samsung i drugi su već zamrzli isporuke i prodaju u Rusiji. LG neće imati dobar status ako nastavi da služi ruskom tržištu uprkos ratu te zemlje protiv Ukrajine.

Ovaj potez bi mogao biti posebno štetan. Iako je LG napustio telefonsku industriju, on je i dalje glavna sila u elektronici koja proizvodi sve, od televizora do klima uređaja i frižidera.

Između LG-jevog i Samsung-ovog poteza, Rusija će izgubiti dva najveća brenda uređaja na planeti. Rusi će verovatno i dalje imati opcije zahvaljujući brendovima iz Kine i drugih zemalja, ali će njihov izbor biti znatno uži.

Pročitajte i:  Kad dezinformacije završe na vrhu rezultata Google pretraga

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,