Lifeprint donosi proširenu stvarnost na obične fotografije

Kada je Lifeprint tokom 2016. prvi put predstavio svoj štampač koji podržava proširenu realnost, većina online građana povezala ga je sa „živim“ fotografijama iz serije filmova o Harriju Potteru.

PCPress.rs Image

Čini se da je kompanija odlučila da krene baš u tom smeru, te je u saradnji sa kompanijom Warner Bros. lansirala proizvod pod imenom The Harry Potter Magic Photo and Video Printer, koji kreira fotografije baš poput onih koje smo mogli da vidimo u filmovima. I Harry Potter štampač, baš kao i originalna verzija iz 2016, korisnicima omogućava da snimaju video sadržaje uz pomoć aplikacije, te delić snimljenog materijala pošalju u štampač, gde se magija odvija u okviru “Hyperphoto” AR moda. Pored toga, korisnici snimljene sadržaje mogu da dele i u okviru Lifeprint aplikacije, te na Instagram-u.

PCPress.rs Image

Tako Lifeprint, pored živih fotografija, gradi i nešto što bi u nekom trenutku mogla da postane nova društvena mreža, te korisnici već sada mogu svoje sadržaje da dele u okviru aplikacije, te da ih pošalju u okviru direktnih poruka.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,