LineageOS donosi Andorid 9 Pie na stare telefone

LineageOS, kao i njegov prethodnik CyanogenMod, poznati su po tome što omogućavaju starijim modelima telefona da pokrenu najnoviji Android OS. Programeri koji stoje iza ovog projekta objavili su i LineageOS 16, ROM koji donosi Andorid 9 Pie na više od 30 modela telefona starih nekoliko godina. Podrška za ovaj sistem ide čak i do nekih modela iz 2014. godine (kao što su Samsung Galaxy S5 i OnePlus One).

PCPress.rs Image

Naravno, podržani su i noviji modeli telefona, tako da LineageOS mogu da koriste i P20 Pro, Samsung Galaxy Tab S2 (iz 2016. godine), Xiaomi Pocophone F1… Najavljene su i verzije za mnoge druge modele telefona, koje će se pojaviti tokom narednog perioda.

Kao i uvek, kada se radi o neoficijelnom softveru, korisnici moraju da budu svesni da instalaciju rade na sopstvenu odgovornost. Ovakvi modovi nisu za korisnike koji žele komfor i punu podršku proizvođača. Takođe, instalacija ovakvog moda zahteva i određen nivo tehničkog znanja kod korisnika. Ali, ako ste planirali da zamenite svoj telefon zato što je već počeo da zastareva i zato što ne možete da dobijete najnoviju verziju Android-a na njemu, onda možda vredi razmisliti o ovakvom neoficijelnom softveru koji može da vam produži upotrebu telefona još godinu ili dve.

Pročitajte i:  Google je upravo najavio 8 velikih ažuriranja za Android. Evo šta je novo

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,