BIZIT 2022

Miroslav Koren novi generalni menadžer kompanije Kaspersky Lab za Istočnu Evropu

Miroslav Koren preuzeo je poziciju generalnog menadžera kompanije Kaspersky Lab za područje Istočne Evrope. Koren će iz Praga (Češka Republika) koordinisati i voditi tim kompanije Kaspersky Lab u Istočnoj Evropi i biće zadužen za dugoročni rast poslovanja i profitabilnost u potrošačkom, digitalnom i segmentu poslovanja sa velikim kompanijama širom Istočne Evrope.

PCPress.rs Image

Miroslav Koren ima 14 godina iskustva u radu u IT industriji, stečenog na pozicijama u oblasti programiranja, prodaje i menadžmenta u vodećim kompanijama ovog sektora. Na novu poziciju prelazi iz kompanije SUSE, gde je uspešno obavljao funkciju menadžera za Češku Republiku i Slovačku i doprineo značajnom rastu prihoda kompanije iz godine u godinu. Radio je i za kompanije SAP, Oracle i Capgemini. Miroslav Koren je završio MBA studije na Univerzitetu u Pragu, tečno govori češki, engleski i nemački jezik, voli sve vrste sportova, posebno trčanje i fudbal i živi u malom mestu nadomak Praga.

Radujem se prilici da predvodim tim u Istočnoj Evropi, jer vidim veliki potencijal za rast u ovom regionu. Kompanija Kaspersky Lab ima na raspolaganju veoma snažne preduslove za to: imamo odlične lokalne timove, pružamo najnaprednija rešenja za individualne i korporativne korisnike, nudimo najbolje uvide i informacije o pretnjama, i pružamo korisnicima alate za obuku i usluge najvišeg kvaliteta. Koristeći svoje preduzetničke veštine planiram da osnažim prisustvo kompanije Kaspersky Lab na svim tržištima u regionu, a poseban fokus će biti na razvoju segmenta poslovanja sa velikim kompanijama.“, rekao je Miroslav Koren.

Pročitajte i:  Dan D za e-fakture

U ovom regionu, baš kao i globalno, oblast sajber bezbednosti postaje sve značajnija i za pojedinačne korisnike i za kompanije. Vodeća rešenja i usluga kompanije Kaspersky Lab, kombinovane sa iskustvom Miroslava Korena u upravljanju i prodaji u IT sektoru, kao i njegovom energijom i posvećenošču, omogućiće kontinuirani rast poslovanja u Istočnoj Evropi tokom narednih meseci. Verujem da će nam osnaživanje prisustva u Istočnoj Evropi pomoći da budemo korak bliže ostvarenju naše ambicije, a to je da zaštitimo sve učesnike u sajber prostoru“, izjavila je Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu.

Ilijana Vavan biće direktno nadređena Miroslavu Korenu. Region Istočne Evrope čine sledeće teritorije i tržišta: Srbija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, Češka Republika, Kipar, Grčka, Mađarska, Rumunija, Severna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,