LinkedIn: Kako uočiti lažne profile na platformi

LinkedIn je uveo nove funkcije koje omogućavaju korisnicima da uoče lažne profile i uklone ih sa platforme.

PCPress.rs Image

Nova funkcija LinkedIn-a će omogućiti korisnicima da provere kada je profil kreiran

U postu na blogu, Oscar Rodriguez, potpredsednik upravljanja proizvodima LinkedIna, izjavio je: „Uvodimo nove funkcije i sisteme kako bismo vam pomogli da donosite bolje informisane odluke o članovima sa kojima ste u interakciji i da poboljšamo naše automatizovane sisteme koji zadržavaju neautentične profile i aktivnosti van naše platforme”.

Kako uočiti lažni LinkedIn profil

LinkedIn je uveo novu funkciju “About this profile” koja će prikazati detalje kao što su: kada je kreiran i kada je poslednji put ažuriran, da li su broj telefona/email ID koji su povezani sa profilom verifikovani ili ne. Ova funkcija će biti vidljiva na stranici profila svakog LinkedIn člana i počeće da se primenjuje za druge odeljke ove nedelje, uključujući gledanje pozivnica i poruka. Prema izjavi, „Za poslovne emailove, naš plan je da počnemo sa ograničenim brojem kompanija, ali možete očekivati da ćete videti ovo proširenje kako vremenom budemo dodavali kompanije“.

Pročitajte i:  LinkedIn testira feed sa vertikalnim video snimcima

LinkedIn dalje otkriva da mnogi korisnici koriste sintetičku tehnologiju za generisanje slika zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, međutim, model platforme zasnovan na dubokom učenju, proverava takve slike kada korisnik otpremi svoju profilnu sliku. LinkedIn kaže da na ovaj način može ukloniti lažne naloge čak i pre nego što imaju priliku da dopru do drugih na platformi. Pored toga, LinkedIn će dodati upozorenja nekim porukama na platformi. Ove poruke mogu da sadrže sadržaj visokog rizika ili mogu izgledati kao znak prevare. Korisnici će takođe imati izbor da prijave takve poruke bez obaveštavanja pošiljaoca. Prema objavi na blogu kompanije, „Uzbuđeni smo što ćemo početi sa uvođenjem ovih novih funkcija. Ono što ćete videti u budućnosti su ažuriranja o tome kako pronalazimo nove načine da poboljšamo automatizovane sisteme za otkrivanje i uklanjanje lažnih naloga, kao i više funkcija za članove koje će pomoći da svi budu bezbedni.“

Izvor: Bgr

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: