Logitech će dozvoliti korisnicima da sami popravljaju svoje uređaje

Logitech je objavio partnerstvo sa kompanijom iFixit, koje će omogućiti korisnicima da sami popravljaju svoje Logitech uređaje. iFixit će obezbediti rezervne delove, kao i podršku van garantnog roka za određene Logitech proizvode, a pripremiće i DIY uputstva za samostalnu popravku. Program će postati aktivan tokom leta, za početak u SAD-u, a podrazumevaće podršku za dva popularna Logitech miša – Logitech MX Master i MX Anywhere.

PCPress.rs Image

Korisnici će moći da nabave originalne rezervne delove za ove miševe, a iFixit navodi da će oni moći da se kupe pojedinačno ili u kitu – sa svim potrebnim delovima i alatima za popravku. Za sada se ne zna kolika će biti cena delova i pomenutih kompleta sa alatima.

Ova inicijativa je deo sve zastupljenijeg trenda među proizvođačima. Apple je prošle godine lansirao podršku za samostalnu popravku iPhone telefona, a zatim i za Mac računari i Apple Studio Display. Google i Samsung su takođe ponudili slične programe za svoje premium uređaje. Takva praksa ima višestruke koristi. Najvažnija je što će korisnici moći da uštede novac, jer samostalna popravka košta manje nego u specijalizovanom servisu, a time se uređajima produžava vek trajanja. Posredno, to utiče i na smanjenje elektronskog otpada.

Pročitajte i:  MacBook i Chromebook računari su najkomplikovaniji za popravku

Uz sve to, proizvođači će imati motivaciju da bolje dizajniraju svoje uređaje, jer će u budućnosti korisnici radije kupovati uređaje koji su lakši za eventualno otvaranje i popravke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,